Lukiolaisten nasujaiset teettivät töitä poliisille Helsingissä ja Vantaalla – useita satoja nuoria poistettiin puistoista, sotkut jäivät muiden siivottavaksi

Helsingissä nasujaiset työllistivät poliisia edellisiin vuosiin nähden poikkeuksellisen paljon.

lukiolaiset
Lönnrotinpuisto nasujaisten jälkeen.
Lönnrotinpuisto nasujaisten jälkeen. Poliisin mukaan lukiolaiset juhlivat suhteellisen asiallisesti, mutta jättivät puistot harmittavasti muiden siivottavaksi.Poliisi

Lukiolaisten perinteiset nasujaiset eli uusille opiskelijoille tarkoitetut aloitusjuhlat työllistivät poliisia Helsingissä ja Vantaalla lauantain vastaisena yönä.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessa, että alkuilta sujui vielä maltillisesti, mutta kello 20 jälkeen Heurekan ja Jokiuoman puistoihin Vantaalle alkoi kerääntyä enemmän väkeä, paikalla olleiden poliisipartioiden mukaan jopa satoja nuoria.

Jokiuoman puistossa juhlinta sujui kohtalaisen rauhallisesti, vaikka poliisille tuli paikalta ilmoituksia mahdollisista tappeluista. Poliisi jalkautui nuorten keskuuteen ja puuttui levottomuuksiin ja häiriöihin ennaltaehkäisevästi.

Heurekan puistossa oli poliisin mukaan koko illan rauhattomampaa ja paikalta ilmoitettiin useampia tappeluita. Poliisi puuttui tappeluihin ja häiriöihin ja poisti häiriköitä paikalta. Poliisi kirjasi kaksi rikosilmoitusta pahoinpitelystä.

Tilanne rauhoittui vasta yöllä kello kahden aikaan, kun poliisi päätti tyhjentää puiston nuorista.

Päihtyneitä nuoria vietiin kotiin

Helsingissä nasujaiset työllistivät poliisia edellisiin vuosiin nähden poikkeuksellisen paljon. Helsingin poliisi kertoo tiedotteessa, että eniten nuoria kokoontui Vanhaan kirkkopuistoon, Tähtitorninmäelle, Alppipuistoon ja Lenininpuistoon.

Poliisi poisti useita satoja nuoria puistoista. Poliisi joutui viemään muutamia päihtyneitä nuoria kotiin, vaikka alkoholin käyttö oli poliisin mukaan huomattavasti maltillisempaa kuin esimerkiksi koulujen päättäjäisviikonloppuna.

Poliisin tietoon ei tullut, että yksikään nuorista olisi joutunut omaisuus- tai väkivaltarikosten uhriksi.

Poliisi kuvailee lukiolaisten juhlintaa suhteellisen asialliseksi, mutta harmittelee sitä, että he jättivät puistot muiden siivottavaksi.