G7-kokouksen päivällisellä tarjoiltiin pääruokana erittäin uhanalaista kalaa

Illallisen oli valmistanut paikallinen huippukokki Cedric Bechade.

Uhanalaiset kalalajit
Sinievätonnikaloja akvaariossa Tokiossa.
Sinievätonnikaloja akvaariossa Tokiossa kesäkuussa 2013. Kimimasa Mayama / EPA

Rikkaiden teollisuusmaiden johtajat kokoontuivat eilen lauantaina Ranskan Biarritziin. Neuvottelujen päätteeksi johtajat siirtyivät vuonna 1834 rakennettuun Phare de Biarritz -majakkaan nauttimaan illallista.

Majakkaravintolassa he saivat syödäkseen Baskimaan paikallisherkkuja, joiden valmistusta oli johtanut huippukokki Cedric Bachade. Ruokailusta kertoo esimerkiksi saksalainen Focus-lehti (siirryt toiseen palveluun).

Luonnonsuojelujärjestöt kiinnittivät heti huomiota illallisen pääruokaan, joka oli sinievätonnikalasta valmistettua muhennosta.

Kalan olivat pyytäneet läheisen Saint-Jean-de-Luzin kalastajakylän kalastajat.

Atlantin sinievätonnikala (Thunnus Thynnus) on Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton IUCN:n luokituksen mukaan erittäin uhanalainen (siirryt toiseen palveluun).

Luonnonsuojelujärjestö WWF:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) sinievätonnikalaa elää Atlantissa, Välimeressä ja Eteläisellä Tyynellämerellä. Näistä Atlantin kanta on ylikalastuksen vuoksi kaikkein vaikeimmassa tilanteessa.

Lue lisää:

G7-kokous: Trump kehui tapaamistaan Macronin kanssa ”parhaaksi tähän asti” – Johnson vaatii USA:ta poistamaan kaupan esteitä brittiyhtiöiltä