Hyppää sisältöön

Porvoon ampumisen selvittely jatkuu – monia kysymyksiä vielä auki

Keskusrikospoliisi ei ole kertonut yksityiskohtia kiinniotetuista tai esimerkiksi sitä, liittyykö tapaukseen järjestäytynyttä rikollisuutta.

Poliisin takaa-ajotilanne Tampereen seudulla
Poliisin takaa-ajotilanne Tampereen seudulla
Poliiseja tiellä E12 Hämeenkyrössä 25. elokuuta 2019. Poliisi otti Porvoon poliisiampumisista epäillyt miehet kiinni eilen sunnuntaina Ikaalisissa takaa-ajon päätteeksi. Kuva: Mika Kanerva / Lehtikuva

Porvoossa sattuneen ampumatapauksen ja Tampereen takaa-ajon selvittely jatkuu. Poliisi ei ole toistaiseksi vahvistanut, ovatko Tampereen seudulla kiinni otetut kaksi ihmistä samat, joita epäillään murhan yrityksestä Porvoossa. Keskusrikospoliisi kertoi sunnuntaina, että se epäilee, että kiinni otetut liittyvät Porvoon ampumatapaukseen.

Kaksi poliisia haavoittui ampumisessa Porvoossa sunnuntain vastaisena yönä.

Näin tapahtumat etenivät yön ja aamun tunteina Porvoossa.

Poliisi otti sunnuntai-iltana kiinni kaksi ihmistä Tampereen seudulla puoli tuntia kestäneen takaa-ajon päätteeksi. Useat takaa-ajoa todistaneet silminnäkijät ovat kertoneet, että kaahaileva ja holtittomasti ajanut auto oli Volvo-merkkinen ja että siinä oli Ruotsin kilvet. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen ei halunnut sunnuntaina ottaa kantaa epäiltyjen kansallisuuteen tai muuhun taustaan. Poliisi ei ole vahvistanut, liittyykö tapaukseen järjestäytynyt rikollisuus.

Poliisi ei ole tutkinnallisista syistä myöskään kertonut, käyttivätkö poliisit aseitaan Porvoossa.

Lisää aiheesta: