1. yle.fi
  2. Uutiset

Start up -päivässä yritystarinoita ja hissipuheiden saloja

Yrittäjille tarjotaan neuvoa ja apua yhteisessä iltapäivässä.

yrittäjyys
Nuorten yrittäjien Pop-up -tilan ulko-ovi.
Pop up Kajaani on yrittäjien yhteinen työskentelytila. (Arkistokuva).Tiia Korhonen / Yle

Kainuun Liikunnan Kuntopolku yrittäjyyteen -hanke tarjoaa kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille Kunnon Start up -päivän torstaina 29. elokuuta.

Iltapäivän aikana tuodaan yhteen yrittäjät, yrittäjyydestä kiinnostuneet ja yrittäjille tärkeät organisaatiot. Kainuussa on useita organisaatioita, jotka tarjoavat tukea yrittäjille ja nyt nämä kaikki organisaatiot kerätään yhden katon alle. Paikalla ovat muun muassa Ely-keskus, Finnvera ja Kainuun etu.

– Nyt ei tarvitse käyttää tuntikausia tiedon etsimiseen, kun kaikki on yhdessä paikassa. Monesti on myös se tilanne, ettei yrittäjä edes tiedä, mitä etsii ja sitäkin varten on hyvä tuoda tieto yhteen paikkaan, Kuntopolku yrittäjyyteen -hankkeen (siirryt toiseen palveluun) (Kainuun Liikunta) projektipäällikkö Anni Heikkinen kertoo.

Start up -päivässä kerrotaan lisää myös Sotkamossa ja Kajaanissa käytössä olevasta yrityssetelistä ja kuullaan myös useita tosielämän yritystarinoita. Muun muassa omaperäisestä markkinoinnistaan tunnetun The other danish guyn toimitusjohtaja Tommi Lähde kertoo iltapäivän aikana oman tarinansa. Pekka Heikkisen yrittäjä Kaisa Marin puolestaan auttaa yrittäjiä ymmärtämään hyvän hissipuheen päälle.

– Kaisa Marin on ainoa kainuulainen, joka on voittanut Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Sanan säilä -palkinnon ja tosiaankin tietää mistä puhuu. Kaisa pitää pienen alustuksen, jonka jälkeen yrittäjät saavat pitää oman hissipuheensa ja Kaisa sitten kertoo, miten niitä voisi ennestään kehittää, Heikkinen sanoo.

Start up -päivä pidetään Pop up Kajaanissa kaupungin keskustassa iltapäivällä 29. elokuuta. Pop up Kajaani on kaikille yrittäjille avoin kohtaamispaikka, joka on toiminut Kauppakadulla nyt pari kuukautta.

– Vielä ei ole kovasti ollut käyttäjiä, mutta ehkä ihmisille on vielä vähän epäselvää kuka tilaa saa käyttää ja milloin. Hiljaisuus voi myös johtua siitä, että tällainen yhteisöllisyyden kulttuuri on niin uutta Kainuussa.

Pop up Kajaani pitää oviaan auki vielä vuoden loppuun, ja sen jälkeen katsotaan onko tilalle yhä tarvetta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Juttua on korjattu 26.8.2019 klo 16.35. Jutussa luki aikaisemmin, että Anni Heikkinen on nuorkauppakamarilainen ja Sanan Säilä -kilpailun järjestävät yrittäjät. Heikkinen on Kainuun Liikunnan Kuntopolku yrittäjyyteen -hankkeen projektipäällikkö ja Sanan Säilä -kilpailun järjestää Suomen Nuorkauppakamarit ry.

Lue seuraavaksi