“Elämyksiä, ruokaa ja rauhaa” – Kainuun Korpinaiset tuovat eräilyn lähemmäksi naisia

Kainuun Korpinaiset haluavat kannustaa ihmisiä luonnon pariin.

retkeily
Kainuun Korpinaisten Metsoleiri syksyllä 2018.
Viime syksynä järjestetty Kainuun korpinaisten metsoleiri veti naisia ja nuoria metsän keskelle. Kainuun Korpinaiset

Kainuun Korpinaiset perustettiin pari vuotta sitten yrityksenä tuoda naisille lisää eräilymahdollisuuksia. Yhdistyksen puheenjohtaja Pia Inkalan mukaan Kainuu tarjoaa paljon eräilymahdollisuuksia ja maailmanluokan luontoreittejä.

– Täällä on valmiita reittejä todella paljon. On Koutavuori, Hiidenportti, Ärjänsaari ja tietenkin myös Hossan kansallispuisto, jossa on otettu hienosti huomioon myös erityisryhmät ja liikuntarajoitteiset kävijät, Inkala sanoo.

Inkalan mukaan Kainuun Korpinaiset perustettiin selvän tarpeen takia. Yhdistys järjestää tänäkin syksynä yhteisiä jahtipäiviä, jahtileirejä ja jopa sienikoulutusta.

– Haluamme helpottaa naisten pääsyä eräilyn pariin ja innostaa myös nuoria. Nuorille eräily kannattaa tuoda tutuksi pienten elämysten kanssa, eikä viedä väkisin patikoimaan. Pienten elämysten kautta voi sitten tuoda esiin luonnon monipuolisuutta, Inkala sanoo.

Kainuun puhdas luonto on Inkalan mukaan asia, jota olisi hyvä arvostaa enemmänkin.

– Meillä Kainuussa on mittaamattoman upea ja puhdas luonto. Ei ole mikään itsestäänselvyys, että voit istua mättäälle ja poimia marjan suoraan suuhun tai juoda koskipurosta vettä, ilman sairastumisen pelkoa, Inkala sanoo.

Eräilyharrastuksen voi aloittaa kuka tahansa, eikä se vaadi suuria investointeja. Hyvät kengät, eräpuukko ja suunnistustaito riittävät jo pitkälle. Pienillä eväillä voi saada ympäröivästä luonnosta paljon irti.

– Eräily ja luonto antavat ainakin itselleni todella paljon. Elämyksiä, ruokaa ja rauhaa, Inkala sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)