Hyppää sisältöön

Viisi kiinnostavaa juttua lauantai-iltaan: Ensihoitajat pelkäävät potilasturvallisuuden puolesta ja Helsingin pormestarien laskut

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon kiinnostavimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Kuva: Markku Pitkänen / Yle

Ensihoitajien työvuoroja on lyhennetty rajusti suuressa osassa maata.

Soijapapupeltoa Brasiliassa. Kuva: Weimer Carvalho / EPA

Amazonian tulipalot säikäyttivät osan soijansyöjistä, sillä soijan tuotannolla on niihin vahva kytkös. Suomessakin soijaa on hyvin monessa ruokakaupan tavallisessa tuotteessa, ei pelkästään soijakastikkeessa, soijajuomissa ja tofussa.

Jan Vapaavuori Kuva: Antti Kolppo / Yle

Yle Uutiset pyysi Helsingin kaupungilta kaikkien viiden pormestarin matka- ja kululaskut sekä luottokorttiostot viimeisten kahden vuoden ajalta. Pormestarit tekivät kahden vuoden aikana ulkomaanmatkoja yli 200 000 eurolla. Pormestari Jan Vapaavuori (kok.) on ulkomailla noin kerran kuukaudessa.

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Maksanko liikaa lainastani? Asuntolainan kilpailuttamalla voi säästää jopa satasia vuodessa, mutta jonkin verran vaivannäköä se vaatii. Ohjeet löydät tästä jutusta.

Juha Rautaheimo teki Helsingin poliisissa yli 40-vuotisen työuran. Kuva: Vesa Marttinen / Yle

Murharyhmän johtaja kirjoitti eläkepäivillään muistelmat, jotka avaavat näköalapaikan Suomen rikoshistorian kovaan ytimeen. Juha Rautaheimo oli töissä Helsingin poliisilaitoksella vuosina 1975–2015 muun muassa rikostutkijana, palonsyyn tutkijana, ryhmänjohtajana, tutkinnanjohtajana, opettajana ja yksikön johtajana. Muistelmateos Hermo – murharyhmän mies ilmestyy elokuun lopussa 2019 Siltalan kustantamana.

.
.