Viikonlopun ampumavälikohtaus koskettaa Porvoon poliisiasemalla: "vuosikausia ajettu hälytystehtäviä yhdessä" – Toinen loukkaantuneista poliisimiehistä yhä sairaalassa

Loukkaantuneilla poliiseilla on yli 10 vuoden työkokemus.

Poliisiautoja ja ambulansseja Eestinmäen päiväkodin pihalla 25. elokuuta Porvoossa heti ampumavälikohtauksen jälkeen. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Toinen Porvoon ampumisessa loukkaantuneista poliisimiehistä on yhä sairaalassa, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Ari Karvonen kertoo STT:lle.

Loukkaantuneet poliisit olivat Karvosen mukaan iältään noin 45- ja 35-vuotiaita. Nuorempi poliiseista pääsi sairaalasta eilen. Vanhemman poliisimiehen vammat ovat vakavia, mutta olosuhteisiin nähden hän voi Karvosen mukaan hyvin eikä hänellä ole hengenvaaraa.

Poliisit olivat työskennelleet Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella pitkään.

– Puhutaan yli 10 vuoden kokemuksesta molemmilla, toisella taitaa olla parikymmentä vuotta, Karvonen sanoo.

Hän ei kommentoi sitä, mihin loukkaantuneita poliiseja oli ammuttu ja kuinka monta kertaa. Karvonen on muutenkin vaitonainen ampumistapauksen yksityiskohdista, koska tiedotusvastuu on keskusrikospoliisilla.

Hän kertoo, että kaikki heidän poliisimiehensä koulutetaan tukiaseiden käyttöön.

– Pidämme huolen siitä, että tarpeen vaatiessa pystymme toimimaan.

Muita yksityiskohtia loukkaantuneiden poliisien erityiskoulutuksesta Karvonen ei avaa.

Työyhteisölle järjestetään keskusteluapua

Karvonen kertoo, että poliiseille järjestetään keskusteluapua. Purkutilaisuuksia järjestetään sekä tilanteessa olleille että muulle työyhteisölle.

– Se kuuluu ihan normaaliin menettelyyn. Isona tarkoituksena on, että poliisityötä pystytään tekemään normaalisti. Turvallisuuden taso ei Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella mihinkään päin laske.

Ylikomisario Jussi Huhtela Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo Ylelle, että viikonlopun tapahtumat koskettavat Porvoon poliisiasemalla. Huhtela on loukkaantuneiden poliisien ylin esimies. Porvoon poliisiasema on yksi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen kuudesta toimipisteestä.

– Näissä on pienet ja varsin tiiviit työyhteisöt kun verrataan vaikkapa Helsingin kokoiseen kenttäyksikköön. Kaikki tuntevat täällä toisensa, vuosikausia on ajettu hälytystehtäviä yhdessä ja voidaan olla perhetuttuja, niin totta kai se koskettaa, Huhtela summaa tuntoja poliisilaitoksella.

Poliisi jalkautuu tänään Porvoon keskusta-alueelle kohtaamaan ihmisiä ja vastaamaan mahdollisiin kysymyksiin.

Apulaispoliisipäällikkö Ari Karvonen tahtoo kiittää suurta yleisöä siitä, että heiltä on saatu valtavasti tukea ja viestejä tapaukseen liittyen.

– Senkin voimalla on hyvä jatkaa.

Lisää aiheesta: