Nuorten Jukola järjestetään Mikkelissä ensi vuonna

Kisakeskus on jo tuttu vuoden 2009 Jukolan viestistä.

suunnistus
Kolme ihmistä pitää Nuorten Jukola -lippua käsissään.
Nuorten Jukolan lippua pitelevät suunnistusseura Navin puheenjohtaja Juha Paanila, keskellä ensi vuoden kilpailunjohtaja Niina Liukkonen ja oikealla tämänvuotinen kilpailunjohtaja Erkki Haavisto Turun Suunnistajista.Nuorten Jukola

Ensi vuoden Nuorten Jukola suunnistetaan lauantaina 15. elokuuta 2020 Kalevankankaan maastossa Mikkelissä.

Kisakeskus on jo tuttu vuoden 2009 Jukolan viestistä. Kilpailun johtajana toimii Niina Liukkonen ja pääratamestarina Juhani Sihvonen.

– Meillehän myönnettiin järjestelyvastuu vuonna 2016 ja siitä lähtien on ajatustyötä Nuorten Jukolasta tehty. Viime viikonloppuna järjestelyvastuu siirtyi meille virallisesti ja valmistelut käynnistyvät toden teolla, kertoo kilpailun johtaja Niina Liukkonen.

Suunnistusseura Navin edustajat olivat Turussa Nuorten Jukolassa hakemassa oppia ensi vuoden järjestelyihin. Marraskuussa seurat pitävät myös tiedonsiirtokokouksen.

– Suunnistuksessa seurojen yhteistyö on hyvää. Navilla on paljon kokemusta kisojen järjestämisestä ja meillä on hyviä, osaavia tekijöitä seurassamme. Turusta päällimmäisenä ajatuksena jäi mieleen, että siellä oli nuoret otettu hyvin mukaan järjestelyihin, ja he tekivät myös hyvin vaativia tehtäviä, sanoo Liukkonen.

Nuorten Jukolassa kilpailee vuosittain noin tuhat suunnistajaa. Seurajoukkueiden lisäksi viestiin voivat osallistua pienten seurojen yhdistelmäjoukkueet sekä koulujen, partiolaisten ja muiden yhdistysten joukkueet.

Nuorten Jukolassa on seitsemän osuutta, kuten aikuistenkin Jukolan viestissä. Nuorten Jukolassa kuitenkin tytöt ja pojat muodostavat joukkueet yhdessä. Iältään Nuorten Jukolan osallistujat ovat 10–18-vuotiaita.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus