Euroports Rauman työntekijät marssivat ulos protestina lomautusuhalle – yhtiö pitää ulosmarssia laittomana

Rauman satamaoperaattori Euroports suunnittelee lomautuksia vähentyneen liikenteen takia.

Ulosmarssi
Rauman satama
Rauman satama.Yrjö Hjelt / Yle

Satamaoperaattori Euroports Rauman aamuvuorossa olleet työntekijät ovat marssineet ulos työpaikaltaan puoliltapäivin protestina yhtiön suunnittelemille lomautuksille.

Pääluottamusmies Ari Juhola kertoo, että työntekijät ovat harmissaan aamun yt-neuvotteluissa kerrotusta lomautussuunnitelmasta. Hän ei avaa tarkemmin, mikä osa suunnitelmasta on kiistan aiheena. Ulos marssineita työntekijöitä on Juholan mukaan noin sata.

Iltavuoro päättää mahdollisesta ulosmarssista itsenäisesti. Yhteensä Euroports Raumalla on työntekijöitä noin 350, minkä lisäksi elokuun alussa alkaneet yt-neuvottelut koskevat työnjohtoa.

Työnantaja: Laiton ulosmarssi

Euroports Rauman toimitusjohtaja Timo Lehtinen sanoo yhtiön pitävän ulosmarssia laittomana ja vievän asian työtuomioistuimeen.

– Neljä laivaa odottaa satamassa palvelua, jota emme nyt voi tarjota. Ulosmarssin syy on outo. Lomautuksista ei ole vielä tehty päätöksiä. Ratkaisuja tehdään viikon sisällä, Lehtinen kertoo.

Europortsin mukaan Rauman satamalle tärkeä metsäteollisuuden liikenne on vähentynyt merkittävästi kesän aikana. Tämä sai yhtiön aloittamaan yt-neuvottelut elokuun alkupuolella.

Ulosmarssista kertoi ensimmäisenä sanomalehti Länsi-Suomi (siirryt toiseen palveluun).