1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Oulun Heinäpään ilme muuttuu – Heinätorin seurakuntatalo halutaan purkaa

Rakennus on huonokuntoinen ja siellä on sisäilmaongelmia, joita on yritetty korjata vuosien varrella.

Oulu
Heinätorin seurakuntatalo Oulussa
Heinätorin seurakuntatalon suunnitteli arkkitehti Mikko Huhtela ja se valmistui 1952.Risto Degerman / Yle

Oulun evankelisluterilainen seurakunta haluaa purkaa Heinätorin seurakuntakodin Oulun Heinäpäässä, keskustan tuntumassa.

Oulun evankelisluterilaisen seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Jaana Valjus kertoo, että vuonna 1952 valmistunut rakennus on huonokuntoinen ja siellä on sisäilmaongelmia, joita on yritetty korjata vuosien varrella.

Talossa on neljä asuinhuoneistoa sekä kokoontumis- ja kerhotiloja. Talossa ei kuitenkaan ole asuttu yli kymmeen vuoteen. Rakennuksessa oli viimeisimmäksi diakoniavastaanotto sekä siellä toimi perhekerhoja. Tämän vuoden talo on ollut täysin tyhjillään vailla käyttöä.

Kiinteistöjohtaja Jaana Valjuksen mukaan rakennuksesta luovutaan säästöjen vuoksi ja tuomiokirkkoseurakunnan toiminnot keskitetään Oulun vanhaan pappilaan, Puistopuutarhurin taloon ja Keskustan seurakuntataloon.

Tavoitteena on purkaa Heinätorin seurakuntatalo kolmen vuoden sisään.

Valjus kertoo, että tontin jatkokäyttöä mietitään myös sen mukaisesti miten Heinäpään aluetta halutaan jatkossa kehittää.

Heinätorin seurakuntakoti on arvotettu maakunnallisesti arvokkaaksi kohteeksi rakennustaiteellisin ja maisemallisen perustein. Maakuntamuseo edellyttää rakentamista tontilla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi