Lasta kantanut nainen ammuttiin keskelle katua Malmössä

Ampuja on karkuteillä suuresta poliisioperaatiosta huolimatta.

Malmö
Tekninen ryhmä suoritti tutkintaa Ribersborgin rikospaikalla Malmössä 26. elokuuta, jossa naista ammuttiin.
Tekninen ryhmä suoritti tutkintaa Ribersborgin rikospaikalla Malmössä 26. elokuuta, jossa naista ammuttiin. Johan Nilsson / Lehtikuva

Pientä lasta kantanut nainen ammuttiin tänään maanantaiaamuna Malmössä, kertovat Ruotsin tiedotusvälineet.

Ampuminen tapahtui kadulla Malmön Ribersborgin kaupunginosassa. Tapauksella oli useita silminnäkijöitä ja ampujan pako saatiin myös videolle. Videokuvasta nähdään, että naamioituneella ampujalla on kädessään pistoolin kaltainen esine.

Nainen, joka oli iältään noin 30-vuotias, sai surmansa. Lapsi ja toinen paikalla ollut henkilö vietiin sairaalaan tarkistettaviksi. He eivät saaneet fyysisiä vammoja, kertoo Ruotsin yleisradio SVT (siirryt toiseen palveluun).

Expressen-lehden (siirryt toiseen palveluun) tietojen mukaan naisen puoliso oli tunnettu rikollinen, joka on kärsinyt pitkän vankeusrangaistuksen. Lehden mukaan on mahdollista, että mies oli ampumisen varsinainen kohde.

Poliisilla on menossa laaja etsintäoperaatio, mutta tekijää ei ole silti saatu kiinni.

Pelastushenkilöstöä Malmön ampumapaikalla 26. elokuuta, jossa nainen ammuttiin keskelle katua.
Pelastushenkilöstöä Malmön ampumapaikalla 26. elokuuta, jossa nainen ammuttiin keskelle katua. Johan Nilsson / Lehtikuva

Malmön Lorensborgissa paloi myöhemmin päivällä Mercedes-merkkinen henkilöauto. Poliisi pitää mahdollisena, että tapaukset liittyvät toisiinsa. Auton jäänteitä tutkitaan tarkasti.

26.8. klo 16.20 Lisätty Expressen-lehden tieto naisen puolisosta.