Iin Ilmastoareena veti väkeä keskustelemaan, kuuntelemaan ja katsomaan – Somevaikuttaja Roni Back kiinnosti varsinkin nuoria

Iin ensimmäinen Ilmastoareena kiinnosti yleisöä. Järjestäjien mukaan 5 000 katsojan tavoite rikottiin reilusti.

Ii
Lauantaina lapset ja nuoret jonottivat valokuvaa ja nimikirjoitusta somevaikuttaja, tubettaja Roni Backilta.
Lauantaina lapset jonottivat valokuvaa ja nimikirjoitusta somevaikuttaja, tubettaja Roni Backilta. Parhaimmillaan tapahtuma-alueen läpi kiemurteli parin sadan metrin pituinen jono.Risto Ukkonen / Yle

Iin Ilmastoareena houkutteli perjantaina ja lauantaina tuhatpäisen yleisön Iin vanhaan Haminaan.

Suosituimmat puheenvuorot ja esitykset täyttivät katsomot. Esimerkiksi perjantain puoluejohdon ilmastotentti kiinnosti arviolta yli 400 katsojaa. Lauantaina tähtitieteilijä Esko Valtaojaa ja somevaikuttaja Roni Backia oli seuraamassa vielä enemmän yleisöä.

Lisäksi tapahtuman yhteydessä järjestetty ilmastotori veti väkeä. Ilmastoareenan vastaajan tuottajan Hanna Lahden mukaan noin 5 000 kävijän yleisötavoite rikottiin reilusti.

Ensimmäinen Areena tarjoaa hyvät lähtökohdat tuleville tapahtumille, arvioi Hanna Lahti.

– Vaikka tapahtuma on nyt ohi, niin tämä ei ole päätös vaan aloitus. Meillä oli mahtavia keskusteluja, ja monet asiat, ajatukset ja projektit nytkähtivät eteenpäin ja saivat alkusysäyksen. Tämä ei todellakaan jää tähän.

Ilmastoareenan järjestämisestä on sovittu Iissä jo kahdelle tulevalle vuodelle.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)