Jari Aarnio yrittää korkeimpaan oikeuteen tynnyrijutussa – hovioikeus piti 10 vuoden tuomion voimassa

Korkein oikeus päättää myöhemmin, ottaako se juttua käsiteltäväkseen.

Jari Aarnio
Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio kuvattuna Helsingin käräjäoikeudessa 27. maaliskuuta 2019.
Hovioikeus piti kesäkuussa voimassa Aarnion kymmenen vuoden käräjätuomion huumausaine- ja virkarikoksista.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio hakee valituslupaa korkeimmalta oikeudelta niin kutsutussa tynnyrijutussa, Helsingin hovioikeudesta kerrottiin maanantaina.

Hovioikeus piti kesäkuussa voimassa Aarnion kymmenen vuoden käräjätuomion huumausaine- ja virkarikoksista. Hovituomiosta valittamisen määräaika umpeutui maanantaina.

Aarnion lisäksi hovioikeuden tuomiosta ovat valittaneet muun muassa syyttäjät sekä Aarnion rikoskumppanina tuomittu United Brotherhoodin ex-pomo Keijo Vilhunen, joka myös sai kymmenen vuoden vankeustuomion.

Korkein oikeus (KKO) päättää myöhemmin, ottaako se juttua käsiteltäväkseen. KKO myöntää valitusluvan vain pienessä osassa tapauksista. Oikeusoppineet ovat aiemmin arvioineet, ettei tapaus etenisi KKO:hon.

Lue lisää:

Näin poliisista tuli konna – katso aikajanalta, kuinka ex-huumepoliisi Jari Aarnion kujanjuoksu on vuosien saatossa edennyt