1. yle.fi
  2. Uutiset

Välimerellä pelastettiin yli 250 siirtolaista

Sekä Malta että Italia ovat ilmoittaneet, etteivät ne päästä pelastusaluksia maihin.

Välimeri
Saksalainen pelastusjärjestö Mission Lifeline kertoo pelastaneensa sata siirtolaista Välimerellä. Kuva viime vuoden kesäkuulta Maltan Vallettan satamasta.
Saksalainen pelastusjärjestö Mission Lifeline kertoo pelastaneensa sata siirtolaista Välimerellä. Kuva viime vuoden kesäkuulta Maltan Vallettan satamasta.DOMENIC AQUILINA / EPA

Saksalainen avustusjärjestö kertoo pelastaneensa sata siirtolaista lyyhistyneestä kumiveneestä Välimerellä.

Mission Lifeline -järjestön mukaan Libyan rannikkovartiosto uhkaili järjestöä pelastusoperaation aikana. Rannikkovartiosto olisi halunnut palauttaa siirtolaiset takaisin Libyaan.

Vielä ei ole selvää, mihin avustusjärjestö koettaa siirtolaiset toimittaa. Sekä Malta että Italia ovat ilmoittaneet, etteivät ne päästä pelastusaluksia maihin ennen kuin Euroopan maat ovat luvanneet auttaa niitä. Maltan armeija kuitenkin kertoi maanantaina pelastaneensa yli 160 ihmistä Välimereltä. Maltan mukaan siirtolaiset pelastettiin kahdessa erässä. Maltalla on oma pelastusalueensa, jonka sisältä se suostuu pelastamaan siirtolaisia.

Pelastusjärjestöt ovat arvostelleet Eurooppaa siitä, etteivät maat pysty koordinoimaan ja ratkaisemaan Välimeren siirtolaistilannetta.

Lue seuraavaksi