Korpikainuun Ikihonka -musiikkinäytelmälle 15 000 euron avustus – "Positiivisia vaikutuksia koko maakuntaan"

Avustuksella harrastajateatterit voivat palkata ammattilaisia tuotantoonsa.

harrastajateatterit
seteleitä
15 000 eurolla voi saada paljon aikaan harrastajateatterissa.AOP

Suomen kulttuurirahaston Kainuun rahasto tukee tänäkin vuonna kainuulaista harrastajateatteria tuntuvalla summalla.

Kainuun rahasto on myöntänyt Korpikainuun Ikihonka -musiikkinäytelmälle 15 000 euron avustuksen. Näytelmä kertoo kainuulaisen suurmiehen Juho Alfred Heikkisen eli Hallan Ukon elämästä. Näytelmän käsikirjoituksen on tehnyt Seppo Kämäräinen. Laulujen sanat on laatinut Merja Kyllönen ja musiikin on säveltänyt Eero Juntunen.

Kainuun rahasto on perustanut harrastajateattereille oman tukiprojektin, jonka kautta viimekin vuonna jaettiin 15 000 euroa avustuksina. Kainuun rahaston asiamies Antti Toivasen mukaan tarkoituksena on nostaa harrastajateatterin arvostusta ja laatua entisestään Kainuussa.

– Viime vuonnahan esimerkiksi Pessimisti -musikaali sai 5 000 euron rahoituksen ja selkeästi siellä tapahtui isoa muutosta. Siellä tehtiin tänä kesänä hyvää huonoa huumoria, Toivanen naurahtaa.

Tukirahan avulla harrastajateattereilla on mahdollista palkata esimerkiksi ammattiohjaajia, ja siten nostaa teatterituotantoa uudelle tasolle.

Toivanen ei paljasta, kuinka moni taho avustusta haki, mutta uskoo, että jo hakuprosessi on tuonut paljon hyvää harrastajateattereille.

– Kun hakemusvaiheessa pitää jo suunnitella tuotantoa pidemmällä tähtäimellä, niin uskon, että se on auttanut. Siinä mielessä tällä avustuksella saadaan positiivisia vaikutuksia koko maakuntaan, Toivanen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)