Uutuuspelin julkaisseen Remedyn osake päätyi lievään laskuun

Remedyn aiemmat menestyspelit ovat Max Payne ja Alan Wake.

Remedy Entertainment
Remedyn Control-peli
Kriitikoiden kiittämä yliluonnollinen toimintaseikkailupeli on saatavilla konsoli- ja tietokoneversioina.Remedy Entertainment

Peliyhtiö Remedy Entertainmentin osakekurssi heikkeni hieman sen jälkeen, kun yhtiö ja kansainvälinen pelijulkaisija 505 Games julkaisivat tiistai-aamuna uuden pelin nimeltä Control.

Kurssi oli tiistaina päivällä selvässä nousussa, mutta päätyi lopulta noin prosentin miinukselle Helsingin pörssin pienten kasvuyhtiöiden First North -listalla.

– Control on studiomme tähän mennessä kunnianhimoisin peli, sanoi Remedyn pelijohtaja Mikael Kasurinen tiedotteessa.

Kriitikoiden kiittämä yliluonnollinen toimintaseikkailupeli on saatavilla konsoli- ja tietokoneversioina. Remedyn aiemmat menestyspelit ovat Max Payne ja Alan Wake.

Controlin julkaisu on herättänyt huomiota myös sen vuoksi, että Remedyn johto myi yhtiön osakkeita samaan aikaan, kun johdon tiedossa olivat pelin ennakkoarvioinnit. Tämä herätti jopa kysymyksen, oliko kyse sisäpiiritiedon väärinkäytöstä.

Lue lisää:

Remedyn Control on vuoden suurimpia kotimaisia kulttuurituotteita – ylittääkö peli odotukset vai ajaako se tekijänsä talousahdinkoon?

Remedyn Control-peliä hehkutetaan ensiarvioissa: "Vuoden nautittavimpia action-pelejä"