1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Työttömyysvakuutus

Työllisyysrahasto esittää työttömyysvakuutusmaksujen alentamista

Näin ollen työnantajan keskimääräinen työttömyysvakuutusmaksu laskisi ensi vuonna 1,26 prosenttiin ja työntekijän maksu 1,25 prosenttiin palkkasummasta.

Työttömyysvakuutus
Mies laittaa kivilaatoitusta pihaan.
Maksujen pieneneminen ensi vuodelle on odotusten mukaista. Työllisyysrahasto oli esittänyt jo keväällä ministeriölle maksujen kokonaistason alentamista ensi vuodelle.Henrietta Hassinen / Yle

Työnantajien ja työntekijöiden maksamat työttömyysvakuutusmaksut ovat pienenemässä ensi vuodelle. Työllisyysrahaston hallitus esittää työnantajan keskimääräisen maksun alentamista 0,24 prosenttiyksiköllä ja työntekijöiden maksun alentamista 0,25 prosenttiyksiköllä, rahasto kertoo tiedotteessa.

Näin ollen työnantajan keskimääräinen työttömyysvakuutusmaksu laskisi ensi vuonna 1,26 prosenttiin ja työntekijän maksu 1,25 prosenttiin palkkasummasta. Samalla maksujen kokonaistaso pienenisi nykyisestä kolmesta prosentista noin puolella prosenttiyksiköllä.

Maksujen pieneneminen ensi vuodelle on odotusten mukaista. Työllisyysrahasto oli jo keväällä esittänyt sosiaali- ja terveysministeriölle, että maksujen kokonaistasoa voisi alentaa ensi vuodelle enintään 0,6 prosenttiyksikköä.

Lue seuraavaksi