Hyppää sisältöön

Viiden tähden liike palasi neuvottelupöytään – kertoivat Conten kelvanneen demokraateille

Viiden tähden liikkeen johtaja Luigi Di Maio Roomassa 26. elokuuta. Kuva: Claudio Peri / EPA

Italian Viiden tähden liike ilmoitti tiistaina saaneensa demokraattipuolueen johdolta alustavan hyväksynnän sille, että seuraavankin hallituksen pääministerinä toimisi Giuseppe Conte.

– Olemme valmiit jatkamaan keskusteluja, tiedotti Viiden tähden puolue.

Aiemmin tiistaina puolue ilmoitti vetäytyvänsä toistaiseksi hallituksen muodostamisesta, koska demokraatit eivät olisi tukeneet Contea pääministeriksi.

Demokraattisen puolueen mukaan hallitusneuvottelut uhkasivat kariutua sen vuoksi, että viiden tähden liikkeen johtaja Luigi Di Maio olisi vaatinut itselleen varapääministerin ja sisäministerin salkkua. Viiden tähden liike kiistää tämän.

Di Maio ja demokraattien Nicola Zingaretti yrittävät muodostaa hallitusta Italiaan, jotta vältyttäisiin uusilta vaaleilta.

Perinteisten puolueiden haastajaksi syntynyt Viiden tähden liike ja keskustavasemmistolainen Demokraattinen puolue ovat olleet toistensa vastustajia Italian sisäpolitiikassa.

Nyt ne yrittävät muodostaa yhteishallitusta, kun Viiden tähden liikkeen ja oikeistopopulistisen La Lega-puolueen hallitus kaatui aiemmin tässä kuussa.

Lue myös:

.
.