EU-kokous ja Latvian presidentin vierailu aiheuttavat merkittävää haittaa liikenteessä perjantaihin saakka

Joukkoliikenteeseen on odotettavissa muutoksia torstaina ja perjantaina.

Helsinki
Läheltä
Yle

Euroopan Unionin epävirallinen puolustus- ja ulkoministerikokous haittaa liikennettä Helsingissä ja Vantaalla, varoittaa poliisi. Myös Latvian presidentti tekee tänään työvierailun Suomeen, mikä vaikuttaa liikennejärjestelyihin.

Poliisin mukaan liikennevaikutukset ovat huomattavia.

Keskiviikkona vieraita kuljettavat saattueet aiheuttavat haittaa Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Finlandia-talon välillä 10.30 alkaen ja yöhön asti.

Merkittävimmät haitat ovat Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentokentän välillä kumpaankin suuntaan torstaina noin kello 14–19. Suurimmat haitat ovat Tuusulanväylällä, Kehä I:llä, Hämeenlinnanväylällä ja Mannerheimintiellä.

Erityisesti torstaina iltapäivällä poliisi suosittelee käyttämään vaihtoehtoisia reittejä. Helsingistä poistumiseen ja saapumiseen kannattaa poliisin mukaan käyttää esimerkiksi Itäväylää, Länsiväylää, Turunväylää, Vihdintietä ja Lahden moottoritietä.

Helsingin keskustassa liikennehäiriöitä on torstai- ja perjantaiaamuna kello 7.30–8.30. Vieraiden poistuminen aiheuttaa ruuhkia Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välille eritoten perjantaina noin kello 12–19.

Myös joukkoliikenteeseen erityisesti Helsingin kantakaupungissa sekä Helsingin keskustan ja lentoaseman välisillä reiteillä on luvassa muutoksia torstaina ja perjantaina. Elielinaukion bussiliikenne siirtyy Mäntymäelle torstai- ja perjantaiaamuna kello 7.30–8.30.

Pyöräliikennettä tai jalankulkua ei sallita Finlandia-talon ympäristössä, mutta Töölönlahden ympäri pääsee kiertämään silti rantaa pitkin.

Poikkeuksista kerrotaan lisää HSL:n verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Droneinfo.fi (siirryt toiseen palveluun)-osoitteesta saa tarkat tiedot tilapäisestä lentorajoitusalueesta. Tietoa ei löydy Droneinfo-sovelluksesta.

Helsingin poliisi tiedottaa liikennejärjestelyistään lisää Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) ja nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun).