1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kalastus

Yrittäjien ansiosta Kajaanissa saa kalastaa ilmaiseksi

Kajaanin Linnanvirta on ilmainen kalastuspaikka, kiitos paikallisten yrittäjien.

Kajaanin Linnanvirta on oivallinen ja ilmainen kalapaikka. (Arkistokuva) Kuva: Miia Roivainen / Yle

Kajaanin Linnanvirtaan istutetaan vuosittain reilusti pyyntikokoista taimenta, ja silti virralla saa kalastaa ilmaiseksi. Kalastuslupa silti vaaditaan, minkä lisäksi kalastussääntöihin kehotetaan tutustumaan ajatuksella. Kalastuslupa on ilmainen, sillä kalaistutukset maksaa kajaanilaisten yrittäjien joukko. Linnanvirran kalastuspaikkaa hallinnoi Kajaanin Perhokerho.

Teollisuustaito Oy:n toimialajohtaja Kare Lappalainen kertoo sponsoroinnin tuovan yrittäjälle hyvän mielen.

– Tässä on pystynyt aidosti vaikuttamaan. Linnanvirralle hankitaan liki tuhat erillistä kalastuslupaa kesässä. Harva liikuntamuoto tai tapahtuma saa sellaista määrää ihmisiä ja varsinkin nuoria liikkeelle, Lappalainen sanoo.

Kajaanin kaupunki ei osallistu kalaistutusten kustannuksiin, mutta on rakennuttanut virtaan muun muassa laitureita, jotka mahdollistavat kalastuksen myös liikuntarajoitteisille. Lappalainen toivoisi kaupungin osallistuvan Linnanvirran kalastuksen mahdollistamiseen enemmänkin.

– Tämä palvelee kaupungin imagoa ja tuo paljon positiivista näkyvyyttä sekä meille yrittäjille, että Kajaanin kaupungille.

Linnanvirta tarjoaa siis monipuolisen, ilmaisen ja myös ympärivuotisen kalastusmahdollisuuden ihan kaupungin keskustassa.

– Innokkaimmat kalamiehet ilmestyvät heti kun pakkanen laskee nollan tienoille. Syksylläkin kalastetaan aina niin pitkään kun on valoisaa, Kajaanin Perhokerhon Juha Väisänen sanoo.

Linnanvirtaan houkutellaan nimenomaan nuoria, muun muassa koko kesän pituisella taimenen kalastuskisalla, (siirryt toiseen palveluun)joka päättyy elokuun lopussa. Ely-keskuksen poikkeusluvalla Kajaanin Linnavirrassa myös taimenen alamitta on erityisen pieni.

– Koska taimenella ei ole tässä virrassa lisääntymismahdollisuutta, olemme hakeneet poikkeuslupaa alamittaan, joka nyt on tällä paikalla 45 senttiä, Väisänen kertoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)