Etelä-Savon ammattiopisto Esedu vie tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon Venäjälle

Tutkintovienti on ollut mahdollista EU- ja ETA-alueiden ulkopuolisiin maihin tämän vuoden alusta. 

koulutusvienti
kädet näppiksellä
Ilmari Fabritius / Yle

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu vie tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon Venäjälle. Tämä on tiettävästi ensimmäinen kokonaista ammatillista perustutkintoa koskeva vientisopimus Venäjälle. Yhteistyökumppanina on Moskovan kaupungin valtiollinen ammattioppilaitos, IT College nro 4.

Tutkintovienti on ollut mahdollista EU- ja ETA-alueiden ulkopuolisiin maihin tämän vuoden alusta.

Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen pitää erittäin tärkeänä Suomen koulutusviennin kannalta juuri tällaisia uraa uurtavia toimintatapoja.

– Suomalaiseen ammatilliseen koulutukseen kohdistuu valtavasti kansainvälistä kiinnostusta. On hienoa, että tämä konkretisoituu nyt myös tutkintovientinä, joka on ollut mahdollista EU- ja ETA-alueiden ulkopuolisiin maihin tämän vuoden alusta lähtien, toteaa opetus- ja kulttuuriministeriön ammatillisen koulutuksen osaston ylijohtaja Mika Tammilehto.

Etelä-Savon Koulutus Oy:n toimitusjohtaja Arja Seppänen kiittelee Esedun väkeä sekä opetus- ja kulttuuriministeriötä sopimuksen syntymisestä.

– Takana on pitkäjänteinen ja erinomainen työ koulutusviennin hyväksi, sanoo Seppänen.

Esedu on ollut mukana Opetushallituksen koulutusvientikokeiluhankkeessa vuodesta 2017. Kokeilussa on ollut tavoitteena löytää tapa, jolla EU- ja ETA-alueen ulkopuolella voidaan suorittaa suomalaisen tutkintojärjestelmän mukaisia ammatillisia tutkintoja.