1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaasa

Käytettyjä autoja myyvä Kamux muuttaa yhteen Plantagenin kanssa Vaasassa

Myymälät jakavat rakennuksen ja piha-alueen. Autoliike muuttaa uusiin tiloihin lokakuussa.

Vaasa
Henkilöauton eturengas lähikuvassa.
Kalle Mäkelä / Yle

Vaasan Kivihaan vihermyymälä Plantagenin tontti kokee muutoksia. Plantagenin kanssa samaan rakennukseen ja pihaan muuttaa käytettyjä autoja myyvä Kamux-ketju.

Kamuxilla on tällä hetkellä tilat Vaasan Klemettilässä. Aluepäällikkö Jorma Kemppainen on tyytyväinen uuteen paikkaan, sillä se sijaitsee hyvällä paikalla.

– Kamuxille tulee Kivihaantien viereinen osa Plantagenin rakennuksesta ja takapihasta. Lisäksi etupihan parkkipaikoista osa tulee meidän käyttöön, kertoo Kemppainen.

Muutostyöt käynnistyvät

Kamuxia varten rakennusta remontoidaan jonkin verran, mutta isoja töitä muutos ei vaadi.

– Tällä viikolla ruvetaan tekemään myyjäpisteitä ja valokuvauspaikkaa. Muuton pitäisi tapahtua lokakuussa.

Aivan ainutkertaista ei Plantagenin ja Kamuxin yhteistyö ole, sillä kesällä Lahdessa muodostettiin vastaavanlainen myymälä ja Ruotsissa Kemppaisen mukaan on myös muutama Plantagenin ja Kamuxin yhteinen myymäläalue.

Uusi tila on autoliikkeelle selvästi suurempi kuin nykyinen ja sen myötä myös autojen määrä kasvaa. Myös henkilökuntaa tarvitaan lisää.

– Vaasa on ollut neljän myyjän piste, ja uuden paikan myötä määrä kasvaa joko kahdella tai kolmella myyjällä, jatkaa Kemppainen.

Hyviä kokemuksia kumppanuudesta

Plantagenin rakennuksen sisätilat ovat noin 2900 neliötä, ja tästä hieman yli tuhat neliötä vuokrataan Kamuxille.

Plantagen Suomen talouspäällikkö Jussi Tolonen kertoo, että puutarhamyymälä tekee vastaavanlaista yhteistyötä Suomessa jo kolmella paikkakunnalla. Lahdessa kumppanina on Kamux ja Raisiossa Autoliike J. Rinta-Jouppi. Jyväskylässä puolestaan Saka-autokauppa.

– Asiakaspalaute on ollut esimerkiksi Lahdesta hyvää ja odotukset Vaasan myymälästä ovat samanlaiset, sanoo Tolonen.

Sama myymälä pienemmässä koossa

Tilojen vuokrauksella Plantagen hakee ympärivuotista tulonlähdettä, sillä puutarhatuotteiden ja kasvien sesonki on varsin lyhyt. Toukokuu on useimmiten vilkas.

Jarkko Heikkinen / Yle

Säistä riippuu miten kesäsesonki etenee vai alkaako se jo ennen toukokuuta. Joka tapauksessa talvella puutarhatuotteiden tarve pienenee.

Syksyllä Vaasassa tapahtuva myymälämuutos ei vaikuta henkilöstömäärään. Vaasassa työskentelee jatkossakin kaksitoista henkilöä.

Tolonen sanoo, että henkilöstö pystyy keskittymään pienemmässä myymälätilassa paremmin asiakaspalveluun. Myymälä on sama mutta pienemmässä koossa.

Lue seuraavaksi