1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hampaanoionta

Oikomishoito keskitetään Etelä-Karjalassa vain Lappeenrantaan ja Imatralle – jonossa on yhä 1 500 potilasta

Eksote pyytää oikomishoitoa saavien lasten vanhempia huomioimaan sen, että jatkossa oikomishoitoja on saatavissa vain Lappeenrannassa ja Imatralla. Hoitopaikka määräytyy asuinkunnan perusteella.

Oikomishoito keskittyy Etelä-Karjalassa jatkossa vain Lappeenrantaan ja Imatralle. Kuva: YLE

Eksote keskittää oikomishoidon vain Lappeenrannan ja Imatran hammashoitoloihin.

Lappeenrannassa oikomishoitoa saavat jatkossa Taipalsaaren, Lemin, Luumäen ja Savitaipaleen potilaat. Imatralla oikomishoitoa annetaan Ruokolahden, Rautjärven ja Parikkalan potilaille. Hoitopaikka määräytyy asuinkunnan perusteella.

Eksote toivoo vanhempien huomioivan, että oikomishoito keskittyy vain Lappeenrantaan ja Imatralle, jotta aikoja ei jää muutoksen vuoksi käyttämättä.

Etelä-Karjalassa oikomishoitoon on vaikea päästä, ja hoitoon pääsyä odottaa parhaillaan 1 500 potilasta. Hoidossa on saman verran potilaita.

Eksoten johtava hammaslääkäri Maarit Natunen kertoo tiedotteessa, että erikoishammaslääkärille hoitoon pääsyssä noudatetaan koko alueella hoidon kiireellisyysjärjestystä.

– Kutsu oikomishoitoon tulee heti mahdollisuuden auettua, Natunen sanoo.

Hän muistuttaa, että puutteellinen suuhygienia on este oikomishoidon aloitukselle. Oikomiskojeet lisäävät suun terveydelle haitallisten bakteerien määrää suussa ja vaikeuttavat suun puhdistamista.

– Suun terveyden ylläpitämiseksi ja oikomishoidon onnistumiseksi on erityisen tärkeää, että suuhygieniasta huolehditaan sekä ennen hoitoa, että sen aikana, Natunen muistuttaa.