1. yle.fi
  2. Uutiset

Kajaanissa erittäin hyvät puitteet sulkapalloharrastukselle –  "Pyörätuolikaan ei estä pelaamista"

Kajaanihallilla sulkapalloa pelataan kuutena päivänä viikossa.

urheilu- ja liikuntaseurat
Sulkapalloa Kajaanihallilla
Kajaanihallissa mahtuu pelaamaan sulkista useammalla kentällä yhtäaikaa. Kajaanin Sulkapalloilijat

Kajaanin Sulkapalloilijat pelaavat Kajaanihallilla kuutena päivänä viikossa. Koko harrastetoiminta on kaupungin avustuksella pystytty keskittämään laadukkaasti yhteen paikkaan, eikä treenejä tarvitse pelata esimerkiksi koulujen liikuntahalleissa pitkin kaupunkia.

– Mielestäni Kajaanissa on Suomen parhaat puitteet sulkapallolle. Meillä on Kajaanihallilla oma varustekoppi ja käytössä kuusi kenttää. Ja vaikka pelaajia olisi enemmänkin, niin sopu sijaa antaa, Kainuun Sulkapalloilijoiden puheenjohtaja Jukka Nokelainen sanoo.

Kainuun Sulkapalloilijoissa on tällä hetkellä reilu 60 jäsentä, joista jopa puolet ovat junioreita. Junioritoimintaan on panostettu ja junnut pääsevät treenaamaan kahtena päivänä viikossa. Juniorinakin voi treenata leikkimielisesti harrastaen tai päämäärätietoisemmin kilpailumielessä.

– Junioritoiminta pitää meidät vanhukset vireessä. Junioreissa on myös kilpapelaajia, jotka ovat varmasti lajin tulevaisuuden nimiä, Nokelainen kehuu.

Kajaanin sulkapalloilijoissa otetaan kaikki kiinnostuneet avoimin sylin ja avoimin mielin vastaan.

– Pyörätuolikaan ei estä pelaamista. Seuran sihteeri Kimmo Sirviö on tästä erinomainen esimerkki, sillä hän on osallistunut jopa kansainvälisiin kilpailuihin, vaikka on pyörätuolissa, Nokelainen kertoo.

Nokelainen kertoo, että seuran jäsenet ovat myös kouluttautuneet siten, että liikuntavammaisia harrastajia voidaan ohjata asianmukaisesti.

Nokelainen korostaa myös, että yksilölajiksi helposti ymmärrettävä sulkapallo on myös sosiaalinen kokemus. Kajaanihallillakin on käytössä sunnuntaisin niin sanottu perhevuoro, johon sulkapalloharrastaja voi tuoda läheisensä pelaamaan, vaikka nämä eivät yhdistyksen jäseniä olisikaan.

– Olemme halunneet pitää ovet auki kaikille kiinnostuneille, Nokelainen tiivistää.

Kajaanin Sulkapalloilijat ja muut paikalliset liikuntaseurat esittelevät toimintaansa Kajaanihallilla elokuun viimeisenä päivänä järjestettävässä harrastepäivässä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Korjaus 29.8. klo 09.40: Kajaanin sulkapalloilijoilla on Kajaanihallilla käytössään kuusi kenttää, eikä kaksi kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Lue seuraavaksi