Mökkiläiset kimmastuivat Mustankorkean jätehuollon perusmaksusta

Jätehuollon perusmaksulaskusta suivaantuneet kesäasukkaat ovat ruuhkauttaneet Mustankorkean asiakaspalvelun.

jätehuolto
Roskapusseja jäteauton kyydissä.
Perusmaksulla rahoitetaan muita, kuin jätteen kuljetuksesta aiheutuvia kuluja. Tommi Parkkinen / Yle

Jyväskylän alueella toimiva Mustankorkea alkoi vuoden alusta periä asiakkailtaan perusmaksua, jolla yhtiö kattaa muita kuin jätteen kuljetuksesta aiheutuvia kuluja.

Jyväskylässä ja Muuramessa maksua peritään kuukausittain, Laukaassa ja Toivakassa kerran vuodessa.

Mökkikiinteistöille laskut on lähetetty vasta tänä kesänä. Elokuun aikana laskun on saanut noin 5000 mökin omistajaa, ja osa heistä katsoo, että maksu on aiheeton.

Valitukset ovat tällä hetkellä ruuhkauttaneet Mustankorkean asiakaspalvelun.

Moni mökkiläinen vetoaa siihen, ettei kesämökillä ole edes jäteastiaa. Jäteyhtiö muistuttaa, että myös loma-asukkaat hyötyvät monista muista jätehuoltopalveluista kuten hyötykeräyspisteistä, vaarallisten jätteiden keräyksistä ja neuvonnasta.

Viestintä- ja asiakkuuspäällikkö Piia Aho Mustankorkea Oy:stä toteaa, että maksua peritään Jyväskylän seudun jätelautakunnan tekemän päätöksen mukaisesti kaikilta muilta paitsi asuinkelvottomilta kiinteistöiltä.

Piia Aho kertoo, että osa valituksista on ollut aiheellisia, sillä kuntien kiinteistörekisterit eivät välttämättä ole täysin ajantasalla.

Omakoti- ja pientalokiinteistöjen vuosimaksu on noin 37 euroa, rivi- ja kerrostaloasunnoilta sekä kesämökeiltä vajaat 20 euroa.