Hyppää sisältöön

Ylen lahja juhlivalle kaupungille: huikea Lappeenranta-sarja nyt kokonaan Yle Areenassa

Aimo Vuorisen käsikirjoittama Villimiehen jalanjäljissä -sarja on nyt ikuisesti kaikkien kuunneltavana.

Villimiehen jalanjäljissä -sarjaa varten graafikko Aimo Vuorinen piirsi oman näkemyksensä villimiehestä. Kuva: Aimo Vuorinen

Tunnettu lappeenrantalainen kirjailija, historiankirjoittaja ja graafikko Aimo Vuorinen kirjoitti vuonna 1999 Ylelle mittavan radiosarjan Lappeenrannan historiasta. Se sai nimekseen Villimiehen jalanjäljissä.

Jaksoja tuli kaiken kaikkiaan 48, joista jokainen kesti noin viisi minuuttia. Apuna Vuorisella oli Ylen äänitarkkailija Asko Lempinen, joka laati sarjaan täyteläisen äänimaiseman.

Kun mukaan saatiin vielä lappeenrantalaisia harrastelijanäyttelijöitä, oli tekeillä dramatisoitu kuulokuva rajakaupungin historiaan.

Sarjan kertoja on itse Aimo Vuorinen, joka mielenkiintoisella tavalla avaa aina yhden ajanjakson Lappeenrannan menneisyyteen.

Aimo Vuorisella kiirettä ja virtaa riittää, vaikka hän syyskuussa täyttää 90 vuotta. Kuva: Petri Kivimäki/Yle

Lappeenranta alusta alkaen

Tarina alkaa tietysti Lappeenrannan perustamisesta, mutta sen jälkeen käydään kylpylässä, kaupungin laitamilla, tavataan Ilmari Kianto ja piipahdetaan Skinnarilan hovissa. Rautatie valmistuu ja keisari vierailee. Sotiakin käydään. Lopuksi presidentti Urho Kekkonen vihkii Saimaan kanavan.

Villimiehen jalanjäljissä -sarja kuultiin Yle Radio Suomessa Etelä-Karjalassa ensimmäisen kerran vuonna 1999, kun Lappeenrannan kaupunki täytti 350 vuotta.

Nyt Lappeenrannan kaupungin 370-vuotisjuhlan kunniaksi sarja on tullut kokonaisuudessaan kuunneltavaksi Yle Areenaan.

Kaupungin menneisyydessä on sotaa ja rauhaa, iloa ja surua. Lähde nyt Villimiehen jalanjäljille:

Kuuntele tästä Villimiehen jalanjäljillä sarjan ensimmäinen osa.

Tästä linkistä pääset Villimiehen jalanjäljissä -sarjan etusivulle kuuntelemaan haluamasi jakson.