1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Säteilyturvakeskus arvioi Fennovoiman uutta johtamismallia ja organisaatiouudistusta

Fennovoima aloitti uudistuksen vuoden 2018 lopulla, kun turvallisuuskulttuurissa ja johtamisessa oli havaittu puutteita.

Oulu
Fennovoiman Hanhikiven ydinvoimalatyömaa 14.9.2016. Taustalla betoniasema.
Fennovoima on rakennuttanut vuosien ajan Hanhikiven laitosaluetta Pyhäjoella. Ydinvoimalan rakentamislupahakemus on tarkoitus jättää vuonna 2021.Risto Degerman / Yle

Säteilyturvakeskus on julkaissut ajantasaisen katsauksen Suomen ydinvoimaloiden ja rakennushankkeiden turvallisuudesta. Kansainväliselle atomienergiajärjestölle toimitettu selvitys liittyy kansainväliseen ydinturvallisuutta koskevaan yleissopimukseen.

STUK:in mukaan Fennovoiman turvallisuuskulttuuri on hyväksyttävällä tasolla, mutta useat kohdat kaipaavat parannuksia. Samankaltaisia puutteita havaittiin myös venäläisen laitostoimittajan ja pääurakoitsijan turvakäytännöissä.

Turvallisuuskulttuurin lisäksi Fennovoiman johtamisessa on havaittu puutteita, joita yhtiö on lähtenyt korjaamaan. Fennovoima viimeistelee laajaa kehitysohjelmaa, joka koskee koko organisaatiota ja toimintoja.

Uudistusta seurataan tarkasti myös Säteilyturvakeskuksessa kertoo STUK:in projektipäällikkö Janne Nevalainen.

– Seuraamme johtamista niin toimivissa, rakenteilla kuin suunnitteillakin olevissa voimaloissa. Siihen liittyen teimme kesäkuussa johtamistarkastuksen Fennovoimassa ja olemme asettaneet yhden välitavoitteen lokakuun loppuun, milloin Fennovoima esittelee uuden organisaationsa dokumentoituna virallisessa johtamisjärjestelmässä.

STUK:n valvoma johtamisjärjestelmä on yhtiökohtainen, ja siinä käydään kootusti läpi yhtiön toiminnot, tehtävät ja vastuut.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi