1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikennesuunnittelu

Helsinki haluaa purkaa Länsisataman ruuhkia jopa 43 miljoonaa euroa maksavalla remontilla: Ruoholahteen uusi silta ja ramppi Länsiväylän suuntaan

Kaupungin mukaan suunnitelman toteuttaminen lyhentäisi autoilijoiden matka-aikoja alueella jopa puoleen nykyisestä.

liikennesuunnittelu
Visualisointi uusitusta Ruoholahdensillasta ja Länsilinkin alueesta. Kuva: Tietoa Finland Oy
Visualisointi uusitusta Ruoholahdensillasta ja Länsilinkin alueesta.Tietoa Finland Oy

Helsinki pyrkii purkamaan Ruoholahden ja Kampin ruuhkia muuttamalla alueen liikennejärjestelyitä.

Kaupungin suunnitelmissa on purkaa nykyinen Ruoholahdensilta ja rakentaa tilalle uusi. Samalla rakennettaisiin myös kokonaan uusi ramppi Mechelininkadulta sillalle.

Kaupungin mukaan liikennejärjestelyillä vähennettäisiin liikenteen ruuhkautumista etenkin Mechelininkadun ja Porkkalankadun risteyksessä sekä Jätkäsaarenlaiturin ja Hietalahdenrannan risteyksessä.

Uudelle rampille olisi tarkoitus ohjata autot, jotka tulevat etelän suunnasta Mechelininkatua pitkin Länsiväylälle. Kaupunki toteaa tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että muutos helpottaisi myös pohjoisesta Länsiväylälle suuntaavaa liikennettä.

Lisäksi raitiolinjalle 8 saataisiin oma ajokaista, mikä vähentäisi raitioliikenteen häiriöitä. Samalla olisi tarkoitus muun muassa poistaa bussikaistat Porkkalankadulta ja lisätä uusia ajokaistoja autoille Jätkäsaarenlaiturille ja Hietalahdenrantaan.

Kaupungin mukaan suunnitelman toteuttaminen lyhentäisi autoilijoiden matka-aikoja alueella jopa puoleen nykyisestä.

Alustavan arvion mukaan hankkeen kustannukset olisivat noin 35–43 miljoonaa euroa.

Varsinaisia päätöksiä suunnittelun jatkamisesta tehdään vasta loppuvuodesta.

Kaupunkilaisilta kerätään nyt kommentteja suunnitelmista (siirryt toiseen palveluun). Palautetta kaivataan esimerkiksi raitioliikenteen vaihtoehtoisista reiteistä.

Lue seuraavaksi