Naispappeutta vastustava kirkkoherra eläkkeelle Kankaanpäässä – uusi kirkkoherra valitaan suoralla vaalilla

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli on julistanut Kankaanpään kirkkoherran viran avoimeksi.

Kankaanpää
papin liperit
Kuvituskuva.Mauri Ratilainen / AOP

Kankaanpään seurakunnan jäsenet pääsevät valitsemaan uuden kirkkoherran välittömällä vaalilla.

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli on avannut kirkkoherran viran hakuun. Aiempi kirkkoherra Keijo Rainerma jää eläkkeelle ensi keväänä.

Rainerma on tunnettu kiihkeänä naispappeuden vastustajana ja tiukkana konservatiivina. Kankaanpään seurakunnassa jopa perussuomalaiset ovat ex-varapuhemies Anssi Joutsenlahden ja kansanedustaja Jari Koskelan johdolla lukeutuneet seurakunnan uudistusmielisiin voimiin ja tehneet aika ajoin yhteistyötä vihreiden kanssa Rainerman linjaa vastaan.

Valta on kirkon jäsenillä

Nyt kankaanpääläiset ja seurakuntaan kuuluvat Honkajoella ja Jämijärvellä asuvat kirkon jäsenet pääsevät valitsemaan uuden kirkkoherran.

Rainerman vastustajat pelkäsivät, että suoran vaali sijasta järjestetään vaali kirkkovaltuustossa, joka palasi viime vaaleissa uudistusmielisiltä Rainerman linjan kannattajille.

Kankaanpään, Jämijärven ja Honkajoen seurakuntien liitossopimuksessa on kuitenkin sovittu kirkkoherran valinnasta seurakuntalaisten äänestyksellä eikä kirkkovaltuustossa.

Kirkkoherran vaalista voi odottaa tavanomaista aktiivisempaa. Kankaanpään äänestysprosentti viime seurakuntavaaleissa oli Satakunnan korkein, peräti 27,9 prosenttia.

Uutisesta voi keskustella 28.8. klo 22 saakka.