1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori

Vain kolmasosa Pori–Helsinki-lentojen lipuista saatu myytyä

Elokuussa uudelleen alkaneilla lennoilla on ollut keskimäärin kymmenkunta matkustajaa, kun unkarilaisyhtiön koneeseen mahtuu 30 ihmistä.

Porin ja Helsingin väliset lennot alkoivat uudelleen elokuun alussa. Kuva: Tapio Termonen / Yle

Elokuun alussa uudelleen alkaneet Porin ja Helsingin väliset reittilennot eivät vielä ole olleet suuri yleisömenestys. Reitillä käytettävässä lentokoneessa on kolmekymmentä paikkaa, joista keskimäärin kymmenellä on istunut matkustaja.

Reitin lentolippuja myyvän Inter Handling Pori Oy:n toimitusjohtaja Marja Huhtanen sanoo, että lipunmyynnissä on tapahtunut myönteistä kehitystä. Esimerkiksi aamun lento Porista Helsinkiin on usein lähes täynnä. Sen sijaan paluulento takaisin Poriin ei ole löytänyt matkustajia.

– Yhtään lentoa ei peruta, oli matkustajia tai ei, vaan kaikki kuusi päivittäistä lentoa lennetään, Huhtanen sanoo.

Pori tukee miljoonilla

Päivittäisistä lennoista kolme suuntaa Porista Helsinkiin ja kolme Helsingistä Poriin. Täyttöasteen mataluus ei vaikuta lentojen toteutumiseen, sillä Porin kaupunki päätti keväällä salaisessa käsittelyssä rahoittaa niitä lähivuosina yhteensä yli yhdellätoista miljoonalla eurolla.

Toimitusjohtaja Huhtanen uskoo, että Finnairin kanssa vastikään alkanut yhteistyö lisää matkustajamääriä.

Porin ja Helsingin väliset lennot alkoivat elokuun alussa uudestaan yli vuoden tauon jälkeen. Edellinen väliä lentänyt yhtiö Nextjet ajautui konkurssiin toukokuussa 2018.

Myöskään aiemmat Pori–Helsinki-väliä liikennöineet yhtiöt eivät saaneet toimintaa kannattavaksi. Niiden aikana Porin kaupungin tuki oli kuitenkin huomattavasti vähäisempää kuin nyt.

Inter Handling Pori vastaa elokuussa alkaneiden lentojen myynnistä ja asiakaspalvelusta. Lentoja liikennöi unkarilainen lentoyhtiö Budapest Aircraft Service. Merja Huhtanen kiittää, että yhteistyö lentoyhtiön kanssa on sujunut hyvin.