Senaattori Kirsten Gillibrand jättää demokraattien presidenttitaiston – kannatus ei riittänyt seuraavaan tv-väittelyyn

Gillibrand on panostanut kampanjassaan naisten tasa-arvoon ja perheiden oikeuksiin.

Yhdysvaltain demokraattinen puolue
Kirsten Gillibrand
Presidenttiehdokkaaksi pyrkinyt Kirsten Gillibrand ilmoitti keskiviikkona jättäytyvänsä kisasta.CJ Gunther / EPA

Yhdysvalloissa senaattori Kirsten Gillibrand jättää kisan demokraattien presidentinvaaliehdokkuudesta. Asiasta kertoivat useat yhdysvaltalaismediat keskiviikkona.

New Yorkin senaattorina toiminut Gillibrand, 52, esiintyi kampanjansa aikana naisten tasa-arvon ja perheiden oikeuksien puolustajana. Hän on puolustanut voimakkaasti muun muassa naisten aborttioikeutta.

New York Times -lehden (siirryt toiseen palveluun)mukaan Gillibrand päätti luopua kisasta nyt, koska hän ei olisi saanut osallistua demokraattien syyskuiseen tv-väittelyyn. Väittelyillä on Yhdysvaltojen vaaleissa iso merkitys.

Demokraattien kolmanteen väittelyyn pääsevät mukaan vain ne, joilla on riittävästi lahjoittajia ja jotka ovat saaneet vähintään kahden prosentin kannatuksen neljässä mielipidemittauksessa. Gillibrand ei onnistunut saamaan riittävää kannatusta.

Demokraattien presidenttiehdokkuudesta kisaa ennätysmäärä nimiä.

Kisassa on mukana vielä parikymmentä demokraattien ehdokasta. Johtavia demokraattiehdokkaita ovat Joe Biden, Elizabeth Warren ja Bernie Sanders.

Demokraattiehdokkaat ovat löytäneet vahvimman yhteisen sävelen tuomitsemalla istuvan presidentin Donald Trumpin toimia. Trump on republikaanien ennakkosuosikki myös tulevalle kaudelle. Yhdysvaltain presidentinvaalit pidetään marraskuussa 2020.

Lue lisää:

The New York Times: Kirsten Gillibrand Drops Out of 2020 Democratic Presidential Race (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AFP, AP