Rovaniemen virkamiesten evakkomuutto myöhästyy

Kaupungintalolta piti siirtää noin 70 virkamiestä väliakaiseen toimistorakennukseen syksyn aikana, mutta nyt muutto on siirtymässä joulukuun alkuun.

Rovaniemi
Tilaelementtejä varastoituna Rovaniemen Vaaranlammen koulun kentälle.
Tilaelementtejä varastoituna Rovaniemen Vaaranlammen koulun kentälle, muutaman sadan metrin päähän toimiston paikasta.Perttu Ruokangas / Yle

Rovaniemen kaupungin teknisen osaston väen muutto viivästyy. Kaupungintalolta piti siirtää noin 70 virkamiestä väliaikaiseen toimistorakennukseen syksyn aikana, mutta nyt muutto Mäntyvaarantielle siirtyy näillä näkymin noin kahdella kuukaudella joulukuun alkuun.

Rovaniemen kaupungin tilaliikelaitoksen johtaja Pekka Latvala sanoo, että viivästys johtuu siitä, että tontilta löytyi pilaantunutta maata, joka pitää vaihtaa ennen perustusten tekemistä.

Tilaelementeistä koottavaa toimistoa päästäneen pystyttämään syyskuussa. Sen jälkeen rakennukseen vedetään lämmöt, sähköt ja vedet. Tilapäisrakennus on vuokrattu viideksi vuodeksi.

Kaupungintalo on tyhjennetty lähes kokonaan työntekijöistä sisäilmaongelmien ja tulevan remontin takia. Rovaniemen kaupunki ei ole vielä päättänyt korjauksen yksityiskohdista.