Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen irtisanoutuu

Maaseudun Tulevaisuus kertoi aiemmin elokuussa, että Hyttisen johtamistapoja selvitetään.

Metsähallitus
Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen.
Metsähallitus ilmoitti, että se selvittää pääjohtajansa Pentti Hyttisen johtamistapoja.Janne Ahjopalo / Yle

Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen on irtisanoutunut tehtävästään. Hyttinen kertoo jättävänsä tehtävän henkilökohtaisten syiden, muun muassa läheisen sairastumisen takia.

– Tässä tilanteessa katson, ettei tehtävän täysipainoinen hoitaminen mahdollista ajankäyttööni sellaista joustoa, jota juuri tällä hetkellä tarvitsen, Hyttinen sanoo.

Hyttinen katsoo, että Metsähallituksen edun vuoksi on parempi, että vastuullisessa tehtävässä on ihminen, joka pystyy sille omistautumaan.

Hyttisellä olisi ollut pääjohtajan kautta jäljellä vielä kaksi vuotta. Hän on ollut Metsähallituksen johdossa vuodesta 2016.

Maaseudun Tulevaisuus (siirryt toiseen palveluun) kertoi aiemmin tässä kuussa, että Hyttisen johtamistavoista on käynnissä selvitys. Hallituksen puheenjohtaja Timo Laitinen kertoi lehdelle, että ihmisiä jututetaan, sillä Hyttisen toimintaan liittyen on tullut "epämääräisiä viestejä".

Yle tavoitti iltapäivällä Laitisen, joka kertoi että selvitystyö oli juuri saatu päätökseen ja selvitystyöryhmästä oli tulossa henkilö kertomaan tuloksista hallituksen kokoukseen.

– Hyttinen ehti kuitenkin irtisanoutua ennen kokousta, joten selvitystyöryhmästä ei sitten tarvittu ketään.

Aiemmin Hyttinen on eronnut Pohjois-Karjalan maakuntajohtajan tehtävästä. Tuolloin Pohjois-Karjalan maakuntahallitus kertoi, että Hyttisen ja alaisten välillä vallitsee luottamuspula ja että alaiset varovat keskusteluja Hyttisen kanssa.

Metsähallituksen pääjohtajan sijaisena toimii syyskuun alusta lähtien toistaiseksi johtaja Tuomas Hallenberg.

Metsähallitus on valtion liikelaitos, joka hoitaa ja kehittää valtion omistamia maa- ja vesialueita.

Tiilikainen sai varoituksen Hyttisen nimittämisestä

Myös Hyttisen pääjohtajanimitykseen vuonna 2016 liittyi käänteitä. Tuolloin maatalous- ja ympäristöministerinä toiminut Kimmo Tiilikainen (kesk.) esitti Hyttistä tehtävään. Keskustan kansanedustajat puolestaan toivoivat, että pitkäaikainen keskustan jäsen Esa Härmälä olisi saanut jatkaa tehtävässään.

Tiilikainen sai puolueeltaan harvinaisen kirjallisen varoituksen.

Lue lisää:

MT: Metsähallituksen pääjohtajan Pentti Hyttisen johtamistapoja tutkitaan – menetti edellisen työnsä luottamuspulan takia