1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuhmoinen vaihtaa Pirkanmaahan vuoden 2021 alussa

Valtioneuvosto on tänään hyväksynyt Kuhmoisten maakuntavaihdoksen Keski-Suomesta Pirkanmaalle.

Kuhmoinen
Kuhmoisten kunnantalo
Kuhmoinen jättää Keski-Suomen vuonna 2021.Niko Mannonen / Yle

Kuhmoinen on jo pitempään tähyillyt Pirkanmaan suuntaan, ja valtioneuvoston yleisistunnon torstaisella päätöksellä vaihto toteutuu vuoden 2021 alusta.

– Koska maakuntasiirroilla on vaikutusta myös muihin aluejakoihin tai yhteistyösopimuksiin, on valmistautumiselle haluttu antaa riittävä aika, kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) toteaa.

Kunnanjohtaja Anne Heusala sanoo, että Kuhmoinen alkaa nyt valmistella siirtoa "pala kerrallaan". Maakuntaliiton lisäksi vaihtuvat ainakin ELY-keskus ja pelastuslaitos.

Kuhmoinen joutuu järjestelemään myös sosiaali- ja terveyspalvelunsa uudelleen, sillä tällä hetkellä ne hoituvat yhdessä Jämsän kanssa.

Kunnanjohtaja Heusala kiittelee valtioneuvostoa siitä, että maakuntapäätöksessä otettiin huomioon kuntien oma tahto ja kunnioitettiin kunnallista itsehallintoa.

Päätöstä juhlitaan Heusalan mukaan aivan varmasti jollakin tavalla, kunhan päättäjät ehtivät keskustella asiasta.

Aivan täysin ovia ei suljeta Keski-Suomenkaan suuntaan, vaan Heusala uskoo, että Keski-Suomi on jatkossakin Kuhmoisille hyvä yhteistyökumppani.

Valtioneuvoston yleisistunto vahvisti tänään viiden kunnan maakuntavaihdokset. Maakuntaa vaihtoivat myös Heinävesi, Joroinen, Iitti ja Isokyrö.

Lue seuraavaksi