Teräsjätti SSAB aloittaa yt-neuvottelut Suomen toiminnoissaan

Neuvottelut saattavat johtaa enintään 90 päivän lomautuksiin.

SSAB
Kolme rullaa teräslevyä
SSAB:n Hämeenlinnan tehtaan päätuotteita ovat muun muassa kylmävalssatut metalli- ja maalipinnoitetut teräskelat.Riitta Tapiomäki / Yle

Yt-neuvottelut alkavat ensi viikolla syyskuun 2. päivänä. Ne koskevat suurinta osaa yhtiön Suomen työntekijöistä. Näiden neuvottelujen ulkopuolelle jäävät Hangon Lappohjan putkitehdas ja tytäryhtiöt Ruukki Construction, Tibnor, Raahen Voima ja Presteel. SSAB on jo aiemmin tehnyt päätöksen Lappohjan tehtaan sulkemisesta. Yhtiö keskittää putkituotantoa Hämeenlinnaan.

Neuvottelut voivat johtaa enintään 90 päivän lomautuksiin. Lomautettavien tarkka määrä ja lomautusten pituus ratkeavat neuvotteluissa. Neuvottelut kestävät vähintään kaksi viikkoa.

Hämeenlinnassa SSAB:n palveluksessa on kaikkiaan tuhatkunta henkilöä. Yt-neuvottelujen syynä on SSAB:n tuotteiden supistunut tuotanto Pohjoismaissa.

Henkilöstövähennyksistä neuvotellaan Tibnorissa

SSAB:n tytäryhtiö Tibnor on käynnistänyt neuvottelut koskien mahdollisia henkilöstövähennyksiä. Arvioitu henkilöstön vähennystarve on enintään noin 35 henkilöä.

Terästukku Tibnorissa neuvottelut koskevat kaikkia Suomen toimintoja lukuunottamatta Järvenpään tuotannon työntekijöitä ja tuotannon toimihenkilöitä. Nämä neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa.