1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. turvakodit

Keski-Suomen ensi- ja turvakodin uudisrakennus on nyt valmis

Keski-Suomen Ensi- ja turvakoti muuttaa uusiin tiloihin Jyväskylän Kuokkalaan ensi viikolla.

turvakodit
Keski-Suomen ensi- ja turvakodin uusi rakennus, ulkokuva.
Uudet tilat rahoitettiin vanhan ensi- ja turvakodin tontin myynnillä.Niko Mannonen / Yle

Tukea vauvaperheille ja perheväkivallasta kärsiville Jyväskylässä tarjoava ensi- ja turvakoti muuttaa ensi viikolla Suuruspäästä Kuokkalaan.

Muuttomatka ei ole pitkä, mutta uudisrakennus merkitsee suurta muutosta kodin käytännön toimintaan. Aiemmin toimintaa on ollut kolmessa eri pisteessä, nyt sekä ensi- ja turvakoti että yhdistyksen tarjoamat avopalvelut pääsevät saman katon alle.

Sekä ensi- että turvakodissa on muuton jälkeen seitsemän perhepaikkaa. Ensikodille muutto merkitsee siis paikkojen vähentymistä kahdella nykyisestä yhdeksästä perhepaikasta, turvakotipaikkojen määrä kasvaa viidestä seitsemään.

Turvakotitilanne on tänä vuonna kohentunut roimasti Keski-Suomessa, sillä kesäkuussa Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry avasi 7-paikkaisen turvakodin Äänekosken keskustaan.

Turvakodille on jatkuvasti tarvetta ja Jyväskylän turvakotipaikat ovat olleet kovasti kysyttyjä, kertoo Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Susanna Huovinen.

Aiemmin ensi- ja turvakotiin tultiin kotikunnan kautta, mutta nykyään asiakkaaksi voi hakeutua suoraan, silloin kun kokee väkivaltaa tai sen uhkaa lähisuhteessaan.

Jyväskylän 6 miljoonan euron uudisrakennus rahoitettiin Suuruspään tontin myynnillä.

Sisäkuva Keski-Suomen ensi- ja turvakodin tiloista.
Sisätilat pyritty rakentamaan mahdollsimman kodinomaisiksi.Niko Mannonen / Yle
Lue seuraavaksi