Varkaus saattaa lykätä uuden uimahallin rakentamista – urakkatarjoukset ylittivät roimasti hankkeelle budjetoidun summan

Kaupunginjohtaja esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että uuden uimahallin kilpailutus keskeytetään.

Varkaus
Uimari potkii veden alla
Varkautelaiset saattavat joutua odottamaan uutta uimahallia aiemmin arvioitua pidempään. Arkistokuva.Ville Välimäki / Yle

Varkauden kaupunki harkitsee uuden uimahallin rakentamisen lykkäämistä, koska urakkatarjoukset ylittivät tuntuvasti kaupungin asettaman raamin. Urakkatarjouksille asetettu raja oli 11,3 miljoonaa euroa, ja raami ylittyi yli kolmella miljoonalla eurolla.

Rakennustyöt oli tarkoitus aloittaa tänä syksynä Päiviönsaaressa.

Kaupunginjohtaja Hannu Tsupari esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että uimahallin kilpailutus keskeytetään, koska kaupungin hankkeeseen budjetoimat rahat eivät riitä. Jos kaupunginhallitus päättää keskeyttää kilpailutuksen, uusi uimahalli ei valmistu kevääksi 2021 kuten oli suunniteltu.

Päätös tietäisi sitä, että Varkaus menettäisi opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän miljoonan euron tuen uimahallin rakentamiseen. Valtion tuen ehtona oli, että rakentaminen alkaisi tänä vuonna. Takeita valtion tuen saamiselle myöhemmin ei ole.

Kaupunki arvioi, että kilpailutus sattui suhdannehuipun lähelle, koska joihinkin urakkaosiohin tuli vain yksi tarjous. Osa tarjouksista oli lisäksi tarjouspyynnön vastaisia.

Nykyinen, vuonna 1975 valmistunut uimahalli alkaa pikku hiljaa olla käyttöikänsä päässä. Pahimmassa tapauksessa hallia uhkaa tulevaisuudessa jopa käyttökielto.