1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kempele

Linnakankaan louhosalueen maisemointityöt alkaneet Kempeleessä

Zeniitin alueelle suunnitellaan isoa virkistys- ja matkailualuetta.

Kempele
Laivakankaan louhos
Tuleva tekojärven alue on kooltaan noin 8 hehtaaria.Timo Nykyri / Yle

Kempeleen Linnakankaan louhosalueella ovat käynnistyneet maisemointityöt. Työt ovat alkaneet louhoksen pohjatöillä ja seuraavaksi tehdään uimaranta. Vesi nousee järveen parissa vuodessa. Rahaa projektiin kuluu seuraavan viiden vuoden ajan kuutisen miljoonaa euroa.

Linnakankaan alue, eli kempeleläisittäin Zeniitti, on suunniteltu virkistys- ja matkailualueeksi. Koko alue kattaa 70 hehtaaria, josta tuleva tekojärven alue on noin kahdeksan hehtaaria. Alueelle on tulossa esimerkiksi ympärivuotinen aktiviteettipuisto.

Louhosalueen aiemmin omistanut Destia on haastanut kunnan maaoikeuteen maa-alueen hinnasta syntyneen erimielisyyden takia. Luovutushinnaksi sovittiin alunperin vajaa puoli miljoonaa euroa, mutta se ei kelpaakaan Destialle.

Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi ei usko, että tämä oikeudenkäynti viivästyttää kunnan suunnitelmia.

– Tämä on merkittävä ja aika poikkeuksellinen olosuhde aivan loistavalla sijainnilla moottoritien kupeessa ja on voinut syntyä ehkä vääriäkin odotuksia aikataulun suhteen, että kerralla kaikki olisi valmista. Tämä tulee olemaan kymmenien vuosien kehitysprojekti, toteaa Tuomas Lohi.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi