Palkkio sai työnantajat palkkaamaan vaikeasti työllistyviä vakituiseen työhön

Työnantajat saivat puolen vuoden ajan 4 000 euron palkkion palkatessaan pitkäaikaistyöttömän tai osatyökykyisen henkilön vakituiseen työhön.

Myös pitkäaikaistyöttömyys on laskenut pohjalaismaakunnissa työllisyystilanteen parantuessa. Kuva: Yle

Pohjanmaan TE-keskus on tyytyväinen puolen vuoden mittaisen työllistämispalkkiokokeilun tuloksiin.

Kokeilu päättyi kesäkuun lopussa. Siinä työnantajille maksettiin 4 000 euron palkkio, mikäli ne palkkasivat vakituiseen työsuhteeseen pitkäaikaistyöttömän tai osatyökykyisen henkilön.

Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla saatiin näin työllistettyä 16 kummassakin maakunnassa ja Keski-Pohjanmaalla 12 työntekijää.

– Minusta luvut ovat hyviä meidän alueella, etenkin näin hyvässä työllisyystilanteessa, sanoo tuetun työllistämisen palveluista vastaava johtaja Juha Nummela Pohjanmaan TE-toimistosta.

–Tukea saivat pk-yritykset ihan laidasta laitaan. Mukana oli eri ammattialoja siivouksesta ja metallialasta lähtien. Mikään erityinen ammattiala ei noussut esiin.

Palvelujohtaja Juha Nummela TE-toimistosta sanoo, että vaikeasti työllistyvät henkilöt on saatava töihin, että hallituksen kunnianhimoiset työllisyystavoitteet täyttyvät. Tämä puolestaan vaatii erilaisten tukitoimien, kuten työllistämispalkkioiden käyttöä.

–Palkkatuen kaltaisia keinoja tarvitaan ilman muuta. Palkkatuettu työ on yksi keino, joka on osoittautunut toimivaksi. Kaikki työnantajat eivät kuitenkaan edelleenkään tiedä, että on mahdollisuus saada palkkatukea, jos työllistää työttömän työnhakijan. Siinähän on kannustimena, että saa enemmän palkkatukea, jos hakija on ollut pidempään työttömänä, sanoo Nummela.