Hämeenlinnan teatterin uusi toimitusjohtaja tulee Turusta

Uusi toimitusjohtaja, KTM Pasi Ruohonen aloittaa tehtävässä 16. syyskuuta.

Hämeenlinnan teatteri
Hämeenlinnan Teatteri ulkoa
Uuden toimitusjohtajan tehtävänä on Hämeenlinnan teatterin rakennemuutoksen johtaminen.Tiina Kokko / Yle

Hämeenlinnan teatterin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu KTM Pasi Ruohonen.

Teatterin hallituksen puheenjohtaja Irja Appelroth kertoo, että valinta tehtiin 11 hakijan joukosta, joista lopulta haastateltiin neljää. Appelrothin mukaan Ruohonen vakuutti hallituksen. Hänellä on myös sellaista osaamista, jota teatteri tällä hetkellä tarvitsee.

– Ruohosella on vankka tausta liiketoiminnan johtamisesta. Muutamissa tehtävissä hän on toiminut myös muutosjohtajana. Lisäksi hänellä on vahvat näytöt markkinoinnista ja myynnistä.

Ruohosella ei ole aiempaa teatteri- ja kulttuuritaustaa. Appelroth kertoo, että valinta tehtiin tarkoituksella.

– Haimme nimenomaan toimitusjohtajaa, jolla on talousosaamista. Hänen työparikseen alamme etsiä taiteellista johtajaa.

Koti säilyy Turussa, mutta töitä tehdään Hämeenlinnassa

Ruohonen aloittaa tehtävässään syyskuun 16. päivänä. Tuore toimitusjohtaja arvioi itse, että hänen osaamisestaan on paljon hyötyä murroksessa olevalle teatterialalle.

– Nimenomaan muutoksen johtamisesta sekä myynti- ja markkinointiosaamisesta uskon olevan eniten hyötyä. Yksi ihan ensimmäisiä ja äärimmäisen tärkeitä tehtäviä jatkon kannalta on taiteellisen johtajan rekrytoiminen.

Edellinen toimitusjohtaja hoiti myös taiteellisen johtajan virkaa, mutta jatkossa pestit erotetaan. Taiteellisen johtajan hakemisesta Hämeenlinnan teatteri päättää, kun Ruohonen on ensin aloittanut tehtävässään.

Ruohonen ei ole aiemmin käynyt katsomassa Hämeenlinnan Teatterin esityksiä. Ruohonen asuu tällä hetkellä Turussa, eikä suunnitelmissa ole vaihtaa kotipaikkakuntaa toimitusjohtajan pestin perässä.

– Kyllä se koti Turussa säilyy. Ymmärrän toki, että johtamista ei voi tehdä etänä. Aion viettää Hämeenlinnassa aikaa niin paljon kuin vain mahdollista.

Ruohosen toimikausi on kaksivuotinen kahden vuoden lisäoptiolla.