1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. väkivaltarikokset

Kommandopipoihin pukeutuneet miehet tunkeutuivat asuntoon ja pahoinpitelivät asukkaan henkihieveriin – hovioikeus alensi huumevelkoja perineiden tuomioita

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi jutun päätekijät yli kuudeksi vuodeksi vankeuteen. Nämä tuomiot hovioikeus piti voimassa.

väkivaltarikokset
Käräjäoikeus
Itä-Suomen hovioikeus alensi osaa Etelä-Karjalan käräjoikeuden antamista tuomioista.Yle Etelä-Karjala

Itä-Suomen hovioikeus on lieventänyt Lappeenrannan Lauritsalassa tapon yritykseen ja törkeän kotirauhan rikkomiseen syyllistyneiden henkilöiden tuomioita.

Kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottoman vankeustuomion saaneen naisen rangaistus aleni yhdeksän kuukauden mittaiseksi ja ehdoton vankeus muuttui ehdolliseksi. Naisen katsottiin syyllistyneen törkeään kotirauhan rikkomiseen ja avunantoon pahoinpitelyssä.

Yhden vankeusrangaistukseen tuomitun miehen osalta hovioikeus alensi hänen korvausvelvollisuuttaan uhrille, mutta ei muuttanut miehen vankeusrangaistusta. Miehen maksettavaksi jäi 19 000 euroa.

Päätekijöille pitkät tuomiot

Jutun päätekijä oli hakenut muutosta kuuden vuoden ja kymmenen kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseensa. Hovioikeus ei muuttanut tuomiota.

Huumevelkoja perineet naamioituneet miehet hyökkäsivät viime vuoden elokuussa yksityisasuntoon ja pahoinpitelivät asunnossa olleen miehen henkihieveriin.

Asunnossa uhria muun muassa lyötiin metalliputkella, ammuttiin ilmapistoolilla eri puolille vartaloa sekä viilleltiin puukolla sekä potkittiin ja mukiloitiin nyrkeillä.

Uhrin suu peitettiin ja kädet sidottiin ilmastointiteipillä, minkä jälkeen hänen pahoinpitelyään jatkettiin läheisessä hallissa.

Uhri oli pahoinpitelyn jäljiltä lähes tiedoton, ja hänen vammojensa hoidossa tarvittiin välitöntä leikkaushoitoa sairaalassa.

Kolmikon rikoskumppanina toiminut nainen teki uhrin luona harhautuskäynnin ja päästi miehet sisään.

Teon motiivina oli huumevelkojen periminen. Uhrille oli kertynyt pikku hiljaa velkaa maksamatta jääneistä Subutex-tableteista, joita hän oli ostanut yhdeltä tekijöistä sekä myynyt eteenpäin.

Lue seuraavaksi