1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lastensuojelulaitokset

Muuruveden maatalousoppilaitoksen tiloihin lastensuojelulaitos

Savon koulutuskuntayhtymä vuokraa maatalousoppilaitoksen rakennukset lastensuojelun perheyritykselle.

Kuva: Yle

Savon koulutuskuntayhtymä on löytänyt vuokralaisen toimintansa päättäneen Muuruveden maatalousoppilaitoksen rakennuksille. Koulutuskuntayhtymä vuokraa tyhjiksi jääneitä tiloja lastensuojelun laitoshoitoa tarjoavalle kuopiolaiselle Poijukodit -yritykselle.

Yritys perustaa entisiin oppilaitostiloihin lastensuojelulaitoksen, johon on tarkoitus tulla yhdeksän asiakaspaikkaa ja noin parikymmentä työntekijää. Poijukodit on perheyritys, jolla on yksi lastensuojeluyksikkö Kuopiossa Valkeisenlammen tuntumassa.

Muuruveden maatalousoppilaitoksen opetustoiminta päättyi viime keväänä ja oppilaitosrakennukset ovat jääneet tyhjiksi ja koulutuskuntayhtymälle tarpeettomiksi.

Yhtymä vuokraa rakennukset ja kahden hehtaarin maa-alan. Samalla tehdään myös esisopimus kiinteistön ostamisesta niin, että vuokralainen lunastaa sen viimeistään ensi vuoden lopussa. Sopimus sisältää päärakennuksen sekä ruokala-liikuntasali-, talous-, tupa-, ja lämpökeskusrakennukset.

Entisen oppilaitoksen alueella on myös vuokrasopimuksen ulkopuolelle jääviä rakennuksia, muun muassa viinitietokeskus.

Savon koulutuskuntayhtymä siirsi maatalous- ja puutarha-alan opetuksen Muuruvedeltä kesällä Toivalan kampukselle. Muuruveden maatilatoiminta on siirtynyt yksityiselle yrittäjälle ja se säilyy edelleen maatalousalan opiskelijoiden oppimispaikkana.