Opiskelijat tuohtuivat kampuksen tilaongelmista – näin vastaavat kiinteistönomistaja ja Lahden ammattikorkeakoulu

Isku pitää Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijoiden torstaista kannanottoa ylireagointina.

ammattikorkeakoulut
Lahden ammattikorkeakoulun kampus
Vuokraisäntä Isku ja Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat eri mieltä Niemen kampuksen parkkipaikoista.Petri Niemi/Yle

Huonekaluvalmistaja Isku pitää Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijoiden tuohtumusta Niemen kampusalueen järjestelyistä ylireaktiona.

Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijajärjestö LAMKO julkaisi torstaina kannanoton, jossa se kritisoi Nieman kampusalueen toimintoja. LAMKOn mukaan kampukselta puuttuu yhä opiskelijoiden liikunta- ja hyvinvointitilat, joita tarvitaan myös opetuksessa. Lisäksi opiskelijat pitivät kohtuuttomana kiinteistönomistaja Iskun suunnitelmaa, joka vähentäisi opiskelijoiden parkkipaikkoja kampusalueella ja muuttaisi ne maksullisiksi.

Isku Investin tilavastaava Asko Dahlbomin mukaan liikunta- ja hyvinvointitilojen puuttuminen on ammattikorkeakoulun ja opiskelijoiden välinen asia. Suunnitelmat niistä ovat valmiina, mutta ammattikorkeakoulu ei ole niitä tilannut, sanoo Dahlbom.

Isku torjuu myös opiskelijoiden huolen maksullisten autojen pysäköintipaikkojen vähentämisestä. Dahlbom muistuttaa, että kampuksella on opiskelijoille edelleen 180 maksutonta parkkipaikkaa. Niiden määrää voidaan myös lisätä, jos se osoittautuu tarpeelliseksi.

Lahden ammattikorkeakoulu ottaa opiskelijoiden huolenaiheet vakavasti, sanoo rehtori Turo Kilpeläinen.

Kilpeläinen katsoo kuitenkin, ettei opiskelijoiden tuohtumus kohdistu suoraan ammattikorkeakouluun. Opiskelijoiden moitteisiin puutteellisista liikunta- ja hyvinvointitiloista sekä fysioterapian opinnoista väistötiloissa Kilpeläinen toteaa, että syksyn opetus järjestetään muualla kuin kampuksella.