1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ulkoilu

"Ne polttavat sen kuitenkin" – Kuurnan ja Komiahon asukkaat rakensivat laavun pelotteluista huolimatta

Asukasyhdistykset ovat Kajaanissa iso apu ulkoilupaikkojen huoltajina ja kehittäjinä.

ulkoilu
Kajaanissa sijaitseva laavu.
Erkki Kemppainen

Esimerkiksi Kuurna-Komiaho asukasyhdistys on rakentanut tämän kesän aikana kuntoilualueena tunnetun Erkinpolun varteen laavun.

– Minulla syntyi laavusta ajatus jo vuonna 2011. Ehdotimme sitä silloin Kajaanin kaupungille asiaa, mutta sieltä sanottiin, että ne polttavat sen kuitenkin, kertoo asukasyhdistyksen taloudenhoitaja Erkki Kemppainen.

Ajatus laavusta muhi asukasyhdistyksessä lähes kymmenen vuoden ajan, ja toukokuussa yhdistys rupesi rakentamaan laavua itse. Laavuun menevän puutavaran yhdistys sai ottaa kaupungin metsästä.

– Harvennettiin samalla metsää ja tehtiin metsänhoitoa, kun käytettiin tähän kaadetut männyt, Kemppainen kertoo.

Kuurna-Komiaho asukasyhdistyksen aktiivisuudesta syntyi yli kymmenen vuotta sitten myös Erkinpoloku, joka on tänäkin päivänä ahkerassa käytössä..

– Se sai alkunsa, kun muutamat alueen asukkaat ryhtyivät polkemaan polkuja Kuurnan umpimetsään. Näin sai alkunsa useiden kilometrien Erkinpolku, jota käyttävät useat kaupunkilaiset ulkoiluun ja liikuntaan.

– Polun myötä toiminta on saanut lisäpontta ja tuntuu tavattoman hienolta, että panostuksiamme pidetään merkittävinä, Kemppainen jatkaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi