1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Twitterin toimitusjohtajan Twitter-tili hakkeroitiin

Hakkeri tai hakkerit ehtivät lähettää tviittejä Jack Dorseyn tililtä noin puolen tunnin ajan ennen kuin Twitter poisti viestit

Ulkomaat
 Jack Dorsey
Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey oli viime syyskuussa kongressin edustajainhuoneen komitean kuultavana Twitterin läpinäkyvyydestä ja vastuullisuudesta.Jim Lo Scalzo / EPA

Twitterin toimitusjohtajan Jack Dorseyn Twitter-tili on joutunut hakkeri-iskun kohteeksi.

Dorseyn tililtä julkaistiin perjantai-iltana Suomen aikaa muun muassa lukuisia rasistisia tviittejä sekä pommivihjauksia.

Twitterin viestintätiimi tviittasi varhain lauantaina Suomen aikaa, että tilin turvallisuus on varmistettu. Yhtiön mukaan ei näytä siltä, että Twitterin järjestelmiin olisi murtauduttu.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Viestintätiimin tviitit aiheesta keräsivät paljon kommentteja. Käyttäjät pohtivat, miksi Dorsey ei ole turvannut tiliään kaksivaiheisella tunnistautumisella. Lisäksi pohdittiin, millä tolalla palvelun tietoturva on, jos edes sen toimitusjohtaja ei ole turvassa hakkeroinnilta.

Muun muassa poliittiset johtajat ympäri maailman käyttävät Twitteriä näkemystensä jakamiseen. Dorseyn tilin kaappaaminen herättääkin huolta siitä, pystyvätkö hakkerit vastaisuudessa tunkeutumaan myös muiden korkean profiilin käyttäjien tileille.

Hakkeri tai hakkerit ehtivät lähettää tviittejä Dorseyn tililtä noin puolen tunnin ajan ennen kuin Twitter poisti viestit.

Dorseylla on Twitterissä 4,2 miljoonaa seuraajaa.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi