Hyppää sisältöön

Hongkongin protestit jatkuvat – junaliikenne lentokentälle keskeytetty

Mielenosoitusten järjestäjät ovat kannustaneet protestoijia tukkimaan lentokentälle johtavia teitä ja estämään junaliikenteen.

Kuvan mielenosoittajat ovat kokoontuneet Hongkongin lentokentälle. Protestoijien tarkoitus on häiritä kaupungin lentoliikennettä. Kuva: Jerome Favre / EPA

Hongkongin liikenneviranomaiset keskeyttivät sunnuntaina junaliikenteen kaupungin kansainväliselle lentokentälle.

Aikaisemmin lentoasema ilmoitti sulkevansa yhden sen parkkipaikoista ja kehotti matkustajia käyttämään julkista liikennettä antamatta tarkempaa syytä.

Mielenosoitusten organisoijat ovat kannustaneet protestoijia tukkimaan lentokentälle johtavia teitä ja estämään junaliikenteen kulkua.

Joukkoliikennettä häiritsevien protestien on ollut määrä alkaa tänään kello kahdeksalta Suomen aikaa. Uutistoimisto Reutersin välittämällä videolla näkyy, miten joitain satoja mielenosoittajia on kerääntynyt paikallisen juna-aseman edustalle.

Samanlainen joukkoliikenteen "rasitustesti" yritettiin järjestään myös viime viikonloppuna, mutta se ei onnistunut houkuttelemaan tarpeeksi ihmisiä onnistuakseen. Kolme viikkoa sitten joitain lentoja jouduttiin peruuttamaan, kun mielenosoittajat valtasivat lentokentän lähtöaulan.

Tälle päivälle kaavaillut mielenilmaukset seuraavat lauantaina väkivaltaisiksi äityneitä protesteja.

Eilen osa mielenosoittajista heitteli poliisia kohti polttopulloja ja katukiviä. Poliisi hajotti itsehallintoalueen parlamenttitalon edustalla pidetyn protestin kyynelkaasulla ja vesitykeillä. Välikohtauksessa mahdollisesti loukkaantuneista ei ole toistaiseksi tietoa.

Hongkongin protestit ovat jatkuneet yli kolme kuukautta. Mielenosoittajat vastustavat Kiinan yrityksiä kaventaa Hongkongin itsehallintoa ja demokraattisia erivapauksia.

Lue lisää:

.
.