AP: Ranskan veitsihyökkäyksessä ei tällä tietoa epäillä terrorismimotiivia

Yksi kuoli ja kahdeksan haavoittui eilisessä hyökkäyksessä Lyonin lähellä. Epäilty on afganistanilainen turvapaikanhakija

Ulkomaat
Poliiseja ja pelastushenkilöstöä Laurent-Bonneveyn metroaseman edustalla.
Veitsi-iskun tekijän motiiveista ei ole vielä tietoa. Poliiseja ja pelastushenkilöstöä Laurent-Bonneveyn metroaseman edustalla.Olivier Chassingnol / EPA

Ranskassa viranomaiset jatkavat eilisen veitsihyökkäyksen tutkintaa.

19-vuotias mies kuoli ja kahdeksan ihmistä haavoittui, kun veitsellä ja paistihaarukalla aseistautunut mies hyökkäsi ihmisten kimppuun bussipysäkillä Villeurbannen kaupungissa Lyonin lähellä eilen lauantaina puoli viideltä Suomen aikaa.

Uhriluku on täsmentynyt, aiemmin puhuttiin yhdeksästä haavoittuneesta. Kolme uhreista on kriittisessä tilassa.

Hyökkääjä pakeni läheiselle metroasemalle, mutta ohikulkijat ja Lyonin liikennelaitoksen työntekijät ottivat hänet kiinni.

Epäillyn kerrotaan olevan 33-vuotias afganistanilainen turvapaikanhakija. Hän oli äskettäin saapunut Lyoniin, jossa hän asui vastaanottokeskuksessa.

Teon taustoja selvitetään

Teon motiiveista ei ole selvyyttä. Ranskan kansallinen terrorisminvastainen syyttäjänvirasto seuraa tilannetta mutta ei ole ottanut tutkintaa johtoonsa.

Uutistoimisto AP:n viranomaislähde kertoo, että mies oli antanut poliisille ristiriitaisia lausuntoja mutta hyökkäys ei vaikuta liittyvän terrorismiin.

Lyon Capitale -lehti (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että miehellä ei ollut kiinniotettaessa henkilöpapereita ja hän kertoi aluksi useita eri henkilöllisyyksiä tutkijoille.

Le Parisien -lehti (siirryt toiseen palveluun) puolestaan kirjoittaa miehen kertoneen tutkijoille, että hän oli kuullut ääniä, jotka käskivät häntä tappamaan. Lehti kertoo miehen kuluttaneen merkittäviä määriä huumeita, alkoholia ja energiajuomaa.

Ranskan oikeistopopulistisen Kansallisen liittouman johtaja Marine Le Pen kirjoitti Twitter-tilillään (siirryt toiseen palveluun), että löyhä ja naiivi maahanmuuttopolitiikka uhkaa vakavasti ranskalaisten turvallisuutta.

– Tämä on klassinen äärioikeiston reaktio, kun se yrittää käyttää dramaattista tapahtumaa hyödykseen, Villeurbannen pormestari Jean-Paul Bret kommentoi Le Penin lausuntoa RTL-radiokanavalle (siirryt toiseen palveluun).

Bret kiitti rohkeudesta ohikulkijoita ja liikennelaitoksen työntekijöitä, jotka ottivat hyökkääjän kiinni.

Lähteet: AFP, AP