Ajoneuvomurtoja, soihtuja ja omistajaa vailla oleva käyrätorvi – Pohjanmaan poliisin viikonloppu oli työntäyteinen

Viikonvaihteessa vietettiin myös huvilakauden päättäjäisiä, ja se lisäsi osaltaan poliisitehtävien määrää.

poliisi
Poliisin hihamerkki.
Markkula / Yle

Pohjanmaan poliisin viikonloppu oli vilkas. Huvilakauden päättäjäiset lisäsivät tehtävien määrää normaalista viikonlopusta. Erilaista häiriökäyttäytymistä oli eri puolilla pohjalaismaakuntia, mutta varsinkin Keski-Pohjanmaalla.

Seinäjoella puolestaan oli murtauduttu useisiin ajoneuvoihin rikkomalla ikkuna ja osasta oli viety myös omaisuutta. Poliisi pyytää näköhavaintoja tekijöistä sekä tarkemman tekoajan määrittelemiseksi myös kuulohavaintoja.

Vaasassa lauantain Veikkausliigan pelissä VPS-HIFK oli poltettu soihtuja. Kuusi henkilöä sai teosta sakot ja lisäksi poliisi otti kiinni neljä henkilöä.

Kenen käyrätorvi?

Erikoisemmasta päästä on Seinäjoella tapahtunut käyrätorven varkaus. Poliisi huomasi lauantain vastaisena yönä kolmen miehen joukon, joka poliisin nähdessään lähti karkuun. Yksi miehistä oli juossut lähistöllä olevaan pusikkoon, josta palasi kuitenkin poliisien luo.

Poliisi löysi puskatarkastuksessa soitinkotelon, jossa oli sisällä käyrätorvi. Käyrätorven alkuperästä ei miesjoukko kyennyt antamaan luotettavaa selvitystä, joten miehet otettiin kiinni.

Käyrätorvi on todennäköisesti Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston omaisuutta ja asiaa selvitetään tämän päivän aikana.