Ilmavoimien koneita taivaalla pitkin viikkoa

Joint Sora 19 -harjoitus tuo Hawkit ja Hornetit Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen.

ilmavoimat
Boeing F/A-18 C/D Hornet.
Loppuviikosta taivaalta voi bongata muun muassa tällaisen Boeing FA-18 CD Hornetin. (Kuvituskuva.)Puolustusvoimat

Taivaalla nähdään tällä viikolla ilmavoimien lentokoneita, kun Satakunnan lennosto järjestää Joint Sora 19 -lentotoimintaharjoituksen Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Vuosittaisten Joint Sora -harjoitusten tavoitteena on kouluttaa henkilöstöä ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonekaluston taktiseen käyttöön. Harjoitukseen osallistuvien kuljetus- ja yhteyskoneiden päätukikohta on Oulun lentoasema. Lisäksi käytössä ovat myös Kajaanin ja Kuusamon lentokentät sekä Pudasjärven lentopaikka.

Lennot suuntautuvat Ouluun, Kuusamoon, Lieksaan, Kuopioon ja Jyväskylään rajautuvalle alueelle. Harjoituksen lentotoiminta alkaa maanantaina noin kello 12 ja päättyy perjantaina noin kello 11. Lentoja on päivittäin kello 7–20 välisenä aikana.

Harjoituksessa lennetään CASA C-295M -kuljetuskoneilla, Learjet 35 A/S -suihkukoneilla ja Pilatus PC-12NG -yhteyskoneilla.

Loppuviikolla harjoitukseen osallistuvat myös Hornetit ja Hawkit, jotka lentävät harjoituksessa kotitukikohdistaan Rovaniemeltä, Rissalasta ja Tikkakoskelta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)