Elokuun helmet on valittu - katso kuvat

Kesän aikana olemme esitelleet katsojien kuvia teemalla "Mun aamu". Kuvia tuli taas aivan valtavasti ja olemme pystyneet näyttämään niistä vain murto-osan. Kiitos kaikille kuvia lähettäneille!

Aamu-tv
Lähikuva järjestelmäkameran objektiivista.
Yle

Elokuun viisi helmeä on nyt valittu. Valinnan teki kuvatoimittajistamme koostuva raati. Kuvat ovat satunnaisessa järjestyksessä.

"Aamu-usva" Kuva Ahti Kannisto, Helsinki

Hämyinen ja sininen kuva. Etualalla näkyy teräväpäisiä lehtiä joiden kärjistä tippuu pisaroita, kuvan takana näkyy sumun sumentama pyöräilijä.
"Aamu-usva" HelsinkiAhti Kannisto

Perustelu: Hyvätunnelmainen kuva jossa on jotain tuttua, mutta silti jotain tuntematonta. Aamu-usvassa kun tavallinen arkiympäristö tuntuu muuttuvan ja katoavan.

"Aamukävelyllä Katariinan meripuistossa" Kuva Tuomo Malin, Kotka

Ihminen kulkee metsässä aurinkoa kohti. Oranssi auringonkajo valaisee ilmassa pyörteilevän ötökkäparven.
"Aamukävelyllä Katariinan meripuistossa" KotkaTuomo Malin

Perustelu: Onnistunut tilannekuva! Ötököiden tanssi aamun valossa on joka-aamuinen näky jonka kuvaaja on ikuistanut.

"Pinkit pisarat" Kuva Tarja Porkkala, Tampere

Makrokuva daalian lehden pinnasta, jossa on vesipisaroita. Kuva on vaaleanliila ja utuinen, valon muodostaessa kidemäisiä kuvioita. Vesipisaroista on mahdollista erottaa heijastumana taivas.
TampereTarja Porkkala

Perustelu: Erittäin kaunis lähikuva daalian lehdellä olevista pisaroista. Valon leikittely vesihelmillä on kuvattu taidokkaasti.

Kuva: Atte Loukimo, Vantaa

Maisemakuva joka on otettu sillalta. Kuvan keskellä jatkuvat junaraiteet kohti horisonttia. Taivaalla on synkkiä, tumman purppuraisia pilviä.
Leinelä, VantaaAtte Loukimo

Perustelu: Kuva erottui useista hyvistä maisemakuvista edukseen. Kuvan pilvimaisema on houkuttelevan purppuraisen tummanpuhuva ja kuva on tasapainoinen.

"Herkullista" Kuva: Helena Karhu, Iisalmi

Syksyinen metsäkuva, lähikuvassa koira silmät sirrillään ja vaaleanpunainen kielenkärki pilkottaen nauttii mustikoista.
”Herkullista” IisalmiHelena Karhu

Perustelu: Kuinka moni onkaan lähtenyt marjastamaan lemmikkinsä kanssa ja huomannut että kerätyt marjat ovat kadonneet parempiin suihin? Koira silmät sirrillään ja vaaleanpunainen kielenkärki pilkottaen nauttii mustikoista. Hyvä tilannekuva jossa on tasapainoiset värit.

"Mun aamu" -kuvien esittely on tältä kesältä Aamu-tv:ssä päättynyt. Sen sijaan sää kuvia otetaan mieluusti vastaan osoitteessa saakuva@yle.fi. Tarkemmat ohjeet kuvien lähettämisestä löytyy sivulta yle.fi/saa/saakuvat.